BLOG.
Horeca feestdagen toeslag

De horeca feestdagen toeslag: wie heeft er recht op?

De hele mikmak aan feestdagen zit er weer aan te komen; Eerste en Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, Eerste en Tweede Pinksterdag… Een groot deel van vrij Nederland zal de horecazaken instromen of bij zonnig weer lekker een terrasje pakken. Maar wat betekent het voor de horecamedewerkers die op deze drukke feestdagen moeten werken? Wij leggen jou uit wanneer medewerkers precies recht hebben op een feestdagen toeslag.

Wie heeft er recht op de toeslag?

Of een horecamedewerker wel of geen recht heeft op een toeslag bij het werken op feestdagen, hangt met een aantal dingen samen. Zo staat in de horeca cao in artikel 3.12 dat er alleen een feestdagencompensatie geldt voor een werknemer die vakkracht is. Het verschil in compensatie en toeslag leggen we hieronder verder uit. Een vakkracht is iemand die onder één van de volgende categorieën valt:

  • De medewerker van minimaal 18 heeft meer dan 1976 ervaringsuren in de desbetreffende functie opgedaan;
  • De medewerker van minimaal 18 beschikt over een erkend vakdiploma voor de functie;
  • De medewerker van minimaal 18 is ingedeeld in functiegroep 5 of hoger.
feestdagen toeslag horeca

Als je in een mooie zaak zoals bij onze relatie Milú in Den Haag werkt, dan voelt elke werkdag als een feestdag (;

Wanneer recht op de feestdagen toeslag?

Het is belangrijk om te onthouden dat je als vakkracht alleen compensatie krijgt als je ook daadwerkelijk tijdens de erkende feestdagen werkt. De door de horeca cao erkende feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag, Koningsdag, en Eerste en Tweede Kerstdag. Als de feestdag op een standaard roostervrije dag van een medewerker valt, of de horecazaak op de feestdag gesloten is, dan is de compensatie niet van toepassing.

De compensatie is in eerste instantie een vergoeding in vrije tijd (tijd voor tijd). Werkgevers zijn verplicht de vrije tijd te compenseren binnen drie maanden na de feestdag waarop de medewerker gewerkt heeft. Pas wanneer het niet lukt om dat binnen die periode te bewerkstelligen, wordt er een feestdagen toeslag van 50% gegeven op het uurloon van de gewerkte uren tijdens die feestdag.

Op de hoogte blijven?

Als specialist in horeca en HR zaken regelt JAM! voor zo’n 400 horecazaken alle personeelszaken. Zo stelt Dionne Hollaar van de restaurants Suzie Q en Milú dat ze blij is met alle kennis die JAM! in huis heeft, waardoor zij zelf niet constant alles hoeft uit te zoeken. JAM! werkt ook samen met horecazaken zoals The Breda GroupRenato’s en The Harbour Club. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en volg ons op sociale media: InstagramFacebookLinkedIn.