BLOG.
JAM! horeca tijdens corona

De tweede horecasluiting door corona is een feit. Wat nu?

De horeca heeft woendagavond om 22:00 uur zijn deuren gesloten vanwege het coronavirus. Deze tweede gedeeltelijke lockdown zal in ieder geval een aantal weken duren. Het is een klap voor de sector. Tijdens de zomermaanden werd weer naar houvast gezocht. Deze maanden tonen aan hoe daadkrachtig de horeca is geweest. Denk maar aan uitgebreide terrassen, mondkapjes voor het personeel, en plastic schermen tussen alle tafels om corona te weren. De vraag die iedereen nu nog rest is: wat staat er te gebeuren?

corona horecasluiting lockdown
Horecazaken moeten allemaal de deuren dicht doen. Op de foto: Bertmans Rotterdam

Vier weken de deuren op slot

Het is zeker dat de horeca vier weken gesloten zal blijven. Deze periode kan worden verlengd als het aantal besmettingen met corona niet genoeg daalt. Over twee weken worden de resultaten van de aangescherpte maatregelen geanalyseerd. Het is dus nog onzeker hoe de komende maanden eruit gaan zien. Wel heeft de Rijksoverheid een routekaart gepubliceerd, waarin helder staat beschreven wat weer mogelijk is zodra de huidige situatie omtrent corona verandert. Op dit moment bevinden we ons in het risiconiveau ‘zeer ernstig’. Vanaf het niveau ‘ernstig’ mag de horeca de deuren weer openen tot 22:00 uur. En als de situatie afschaalt naar ‘zorgelijk’, dan mag de horeca weer open tot 01:00 uur ‘s nachts.

JAM! horeca tijdens corona
Eerder schreven we al over de to-go luiken van horecazaken tijdens de eerste lockdown. Op de foto: Renato’s ijsverkoop bij ‘t Blauwe Theehuis

JAM! tijdens corona

Ben je benieuwd hoe het horecazaken vergaat tijdens de coronacrisis? Eerder deelden we al een artikel over de 6 tips van horeca-ondernemers die tijdens corona daadwerkelijk helpen. Bovendien interviewden we verschillende zaken over hun to-go luiken tijdens de horecasluiting. Houd onze nieuwspagina en social media kanalen (FacebookLinkedInInstagram) in de gaten voor meer updates.

Wil je niets missen van het allerlaatste horeca- en HR-nieuws? Schrijf je nu in voor de JAM! nieuwsbrief!

Ja, ik ontvang graag het laatste HR-nieuws en horeca-updates!