BLOG.
horeca avondklok

Een mogelijke avondklok: wat betekent dat voor de horeca?

Mogelijk gaat vanaf dit weekend een avondklok in vanaf half negen ‘s avonds tot half vijf ‘s nachts om het aantal coronabesmettingen in te dammen. Dat maakten Minister-President Rutte en Minister De Jonge vanmiddag tijdens de persconferentie bekend. Morgen wordt er een Kamerdebat gehouden over het plan. Als de Tweede Kamer instemt, dan gaat de avondklok waarschijnlijk vanaf zaterdag of zondag in. Vanaf dan mag men gedurende de avondklok niet meer de straat op, tenzij er sprake is van een uitzondering. Deze uitzonderingspositie geldt onder andere voor mensen die niet thuis kunnen werken. Zij hebben een werkgeversverklaring nodig om legaal over straat te gaan. Dat is ook van toepassing op medewerkers in de horeca. Deze regel is dan van kracht tot en met 9 februari.

avondklok horeca
De avondklok gaat mogelijk in tot ten minste 9 februari

Het gevolg voor de horeca

Restaurants en cafés blijven gesloten tot ten minste 9 februari. Dat is de huidige einddatum van de verzwaarde coronamaatregelen. Als de avondklok doorgevoerd wordt, mag men tot kwart over acht ‘s avonds eten afhalen bij de horeca. Eten bezorgen is wel nog toegestaan na half negen ‘s avonds. Men moet hiervoor dan wel een werkgeversverklaring op zak hebben.

Extra duidelijkheid

In de komende dagen wordt er meer duidelijk over de mogelijke avondklok. Ben je benieuwd hoe het horecazaken vergaat tijdens de coronacrisis? Eerder deelden we al een artikel over de 6 tips van horeca-ondernemers die tijdens corona daadwerkelijk helpen. Bovendien geven we tips om zoveel mogelijk gasten aan te trekken in jouw horecazaak na de lockdown. Houd onze nieuwspagina en social media kanalen (FacebookLinkedInInstagram) in de gaten voor meer updates.