BLOG.
winter wonderland, horeca

Een Winter Wonderland in Nederland? Hier vind je winterse sferen!

De winter is drie dagen geleden officieel begonnen. Maar van een echt winter wonderland zullen we in ons regenachtige kikkerlandje helaas niet vaak spreken. Gelukkig komen we er wel, met sprankelende lichtjes in de steden, en genoeg winter wonderland activiteiten! Lees snel verder om te zien waar je de winterse sfeer kan vinden.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Als je in Amsterdam of omstreken woont, heb je hier zeker al eens van gehoord. Het Amsterdamse Winterparadijs. Je kan hier van alles doen: schaatsen, dansen op muziek, optredens bijwonen, curling, langs lichtsculpturen wandelen en allerlei kermisachtige attracties doen! Een eindeloos avontuur. Het Amsterdamse Winterparadijs is geopend tot en met 30 december.

Winterse voorstellingen: Sneeuwbeesten en Musical Winter Night

Het is ook super om een winterse voorstelling bij te wonen met familie of vrienden. Bijvoorbeeld Sneeuwbeesten, een muzikale voorstelling door Maartje en Kine, waarin zij er alles aan doen om de Noorse kerstgezelligheid te verspreiden over heel Nederland. Deze show draait tot februari 2024.

Of ga naar de Musical Winter Night in Almere op zondag 28 januari. Deze exclusieve en eenmalige show bevat een aantal musicalsterren die je echt niet wil missen! Tessa Sunniva van Tol, Anne Appelo, Esmée Dekker, en meer.

vrienden en familie, gezelligheid!

Gezelligheid vind je in de horeca

Het is natuurlijk altijd gezellig om in een restaurant te zitten met je familie of vrienden. Je kan hier de feestdagen vieren, maar ook gedurende de hele winter terecht voor knusheid. Een restaurant zal er alles aan doen om gezellige winterse sferen te creëren: een deken voor iedereen die op het terras onder de warmte lampen zit, het organiseren van live optredens, en het verzorgen van decoratie op de tafel en de bar waardoor je dineert in winter magie.

Bijvoorbeeld bij Maddox in Breda, waar ze de hele zaak versierd hebben met lichtjes en ook een speciaal Decembermenu hebben gecreëerd. Of Kraantje Lek in Overveen, een restaurant gelegen bij een bos: na een grote winterse wandeling kan je hier in de warmte weer bijkomen met een lekkere maaltijd of glühwein.

Schaatsen? Schaatsen!

Natuurlijk hopen we deze winter te kunnen schaatsen op echt ijs. Maar je kan voor schaats plezier gelukkig in heel Nederland de kunstschaatsbanen op. Dat is pas winter. Zoek een ijsbaan op bij jou in de buurt, haal die schaatsen uit de schuur en waag een rondje op het ijs!

Meer weten?

Wil je meer horeca-gerelateerd nieuws? Blijf op de hoogte door JAM! op de socials te volgen (InstagramFacebookLinkedIn) of op onze blogpagina te kijken. Zo schreven we laatst over 10x Kerst-approved dineren, hoe je een volle horeca zaak krijgt met Kerst, en hoe je jouw gasten een Royal Treatment geeft.