BLOG.
horeca krijgt corona uitkering

Horeca krijgt eenmalige uitkering van ongeveer 2500 euro

Horecabedrijven krijgen eenmalig een extra uitkering doordat zij hun deuren moeten sluiten tijdens de coronacrisis. De NOS maakte zojuist bekend dat het volgens Haagse bronnen om een bedrag van ongeveer 2500 euro gaat. De uitkering bedraagt 2,75 procent van het verlies aan omzet. Deze maatregel is onderdeel van het meest recente steunpakket van de overheid: de NOW3. Verdere details worden dit weekend uitgewerkt en op maandag bekendgemaakt.

horeca krijgt corona uitkering
De eenmalige uitkering is bedoeld om de horeca extra steun te bieden na de verplichte sluiting

Uitkering als uitbreiding van NOW3

De eenmalige uitkering maakt onderdeel uit van de NOW3. Er gaat dus geen nieuw steunpakket komen. De NOW3 is in gang gezet vanaf 1 oktober, en is bedoeld om de nieuwe maatregelen omtrent de coronacrisis mee te kunnen opvangen.

Hulp nodig tijdens corona?

JAM! biedt alle klanten een volledige HR-ondersteuning – zeker ook tijdens de coronacrisis. Mocht jij vragen hebben over jouw personeelszaken en administratie, voel je dan vrij om contact op te nemen met JAM!-oprichter Minke (minke.dekruijff@jamhoreca.nl). We helpen je namelijk graag! Bovendien delen we regelmatig tips van andere horecaondernemers. Zo gaven onlangs nog vijf verschillende relaties van JAM! advies over de mogelijkheden tijdens het coronavirus.