BLOG.
succesvol bedrijf, contactloos betalen, online bestelsystemen

Innovaties voor jouw zaak die je niet mag missen

Hoe technologie de toekomst van de horecasector beïnvloedt

Technologie heeft een aanzienlijke impact op de horecasector en blijft zich voortdurend ontwikkelen. In dit artikel zullen we bekijken hoe deze technologische innovaties de toekomst van de horeca beïnvloeden en welke belangrijke huidige ontwikkelingen je als succesvol bedrijf niet mag missen.

Huidige technologische oplossingen die jouw zaak niet mag missen

De gastervaring wordt steeds belangrijker in de horecasector en technologie speelt hierbij een cruciale rol. Met behulp van innovatieve oplossingen kunnen restaurants en hotels hun gasten een naadloze ervaring bieden.

Geautomatiseerde reserveringssystemen

Een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen is het gebruik van geautomatiseerde reserveringssystemen. Gasten kunnen nu eenvoudig online een tafel of kamer reserveren, zonder tussenkomst van een medewerker. Een geautomatiseerd reserveringssysteem bespaart tijd en maakt het voor gasten gemakkelijker om hun boekingen te beheren.

Mobiele apps voor bestellingen en betalingen

Mobiele apps hebben het bestel- en betalingsproces drastisch vereenvoudigd. Gasten kunnen nu via hun smartphone gerechten online bestellen en betalen, wat zorgt voor een snellere en efficiëntere service. Bovendien kunnen restaurants gepersonaliseerde aanbiedingen versturen naar app-gebruikers, waardoor ze waardevolle klantgegevens kunnen verzamelen en loyaliteit kunnen opbouwen.

bestellingen opnemen, online bestellen, dankzij digitalisering

Digitale menukaarten en interactieve displays

Traditionele menukaarten maken steeds vaker plaats voor digitale varianten. Deze moderne menukaarten kunnen gemakkelijk worden bijgewerkt en bieden de mogelijkheid om foto’s en extra informatie weer te geven. Bovendien kunnen restaurants met behulp van interactieve displays (of een qr code) hun gasten meer informatie geven over gerechten, allergenen en wijn-spijscombinaties.

Efficiëntie en kostenbesparingen dankzij technologie

Naast het verbeteren van de gastervaring, bieden technologische innovaties ook tal van mogelijkheden om de efficiëntie te vergroten en kosten te besparen voor horecabedrijven. We noemen hieronder een aantal manieren op:

Geautomatiseerde voorraadbeheersystemen

Voorraadbeheer is een belangrijk aspect van het runnen van een horecabedrijf, maar kan zeer tijdrovend zijn. Gelukkig kunnen geautomatiseerde voorraadbeheersystemen het benodigde inkoopproces sterk vereenvoudigen. Deze systemen houden automatisch bij welke producten er nog op voorraad zijn en genereren bestellijsten wanneer bepaalde items bijna op zijn. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat er nooit producten tekort zijn.

Kassasystemen met uitgebreide functionaliteiten

Moderne kassasystemen gaan verder dan alleen het registreren van betalingen. Ze bieden nu veel uitgebreidere functionaliteiten, zoals het beheren van reserveringen, het volgen van tafelomzet, contactloos betalen, het genereren van gedetailleerde rapporten en het integreren met boekhoudprogramma’s. Deze geavanceerde kassasystemen helpen horecaondernemers om hun bedrijfsvoering beter te begrijpen en te optimaliseren.

De toekomstige impact van technologie in de horecasector

Er komen nog veel meer innovatieve mogelijkheden bij in de toekomst, namelijk:

Virtual Reality in de horeca

Virtual reality (VR) heeft al zijn intrede gedaan in de horecasector en biedt nieuwe manieren om gasten te betrekken. Een groeiend aantal restaurants biedt bijvoorbeeld VR-ervaringen aan waarbij gasten virtueel kunnen reizen naar exotische bestemmingen terwijl ze genieten van hun maaltijd. Deze innovatie voegt een extra dimensie toe aan de gastervaring en creëert unieke herinneringen.

horeca innovatie, online reserveringssysteem, contactloos bestellen, qr code

Robotisering en automatisering

Robotica en automatisering spelen ook een steeds grotere rol in de horeca. Van robotkelners tot zelfreinigende tafels, deze technologieën kunnen de efficiëntie verhogen en kosten besparen. Hoewel het menselijke aspect van de horeca altijd belangrijk zal blijven, kunnen robots en automatisering een waardevolle bijdrage leveren aan bepaalde taken en processen.

Meer weten?

JAM! is de payroll en HR specialist voor de horeca. Wij schrijven dan ook regelmatig over de laatste wet- en regelgeving, en over allerlei ander horeca gerelateerd nieuws. Zo publiceerden wij laatst over de nieuwe horeca-cao voor 2024, de inlenersbeloning en waarom deze belangrijk is, wat een SNA-keurmerk is, en hoe je een volle horecazaak krijgt tijdens Kerst. Volg ons via onze nieuwspagina en op onze social media (InstagramFacebookLinkedIn).