BLOG.
restaurant valentijnsdag, romantische dag, romantisch diner, romantische restaurants

Romantische kans voor horecaondernemers: Valentijnsdag

Valentijnsdag is een uitgelezen kans voor horecaeigenaren om dat extra stukje romantische ambiance te creëren waardoor de zaak volstroomt. Gebruik deze gelegenheid om koppels en vrienden die de liefde vieren een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Hier zijn enkele ideeën en tips om Valentijnsdag in jouw horecazaak tot een groot succes te maken.

1. Will you be our Valentine?

Het klassieke Valentijnsdag verhaal is natuurlijk dat als je verliefd op iemand bent, je diegene dat op Valentijnsdag laat weten middels bijvoorbeeld een kaartje of cadeautje. Wie zegt dat gasten niet ook een soort liefdesverhouding met restaurants kunnen hebben? Liefde gaat immers door de maag. Stuur je potentiële gastenkring een kaartje, of zij jouw Valentijn willen zijn. Om dat te worden, moeten zij natuurlijk in jouw restaurant komen eten op 14 februari. Een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus, in plaats van een social media-overload aan restaurants die hun aandacht willen.

2. Liefde door een diner bij kaarslicht

Rode rozen, servetten, livemuziek en warme verlichting zijn zowat een vereiste voor een romantische Valentijnsdag sfeer. Dat moet je overtreffen. Misschien heb je dit al voorbij zien komen op social media: de Candlelight Experience. Hierbij treden muzikanten op in een zaal die volledig verlicht is door duizenden kaarsen die over de vloer zijn verspreid. Het is een groot succes en dat laat maar weer zien hoeveel een fotowaardige omgeving kan doen voor een onderneming! Probeer zoiets na te bootsen in jouw horecazaak (maar houd het wel brandveilig!). Zet dat stapje extra in de mooiste decoratie (dus veel kaarsen, veel bloemen) om van jouw restaurant de perfecte plek op 14 februari te maken.

romantisch diner, romantische restaurants, franse bistro

3. De singles mogen er op Valentijnsdag ook zijn!

Het is belangrijk om ook mensen binnen te halen die de liefde nog niet hebben gevonden. Je wil natuurlijk een zo groot mogelijke doelgroep aantrekken, en dat krijg je niet als je alleen verliefde stelletjes aanspreekt. Houd rekening met die singles! Dat hoeft niet per se op Valentijnsdag zelf, maar kan ook een week van tevoren. In het motto van: als je vanavond de liefde vindt, kan je op 14 februari weer in ons restaurant reserveren. Organiseer bijvoorbeeld een speeddate-avond. Of semi-speed, aangezien je gasten ook rustig hun voor- hoofd- en nagerecht willen eten. Dus misschien bij elke gang een andere date.

Je kan ook een soort ‘secret rose’-service inzetten. Dan loopt jouw personeel rond met rozen, of je zet deze bij de bar met een bordje, en dan kunnen gasten deze aan een andere gast die ze wel interessant vinden laten bezorgen ! Als romantische en anticiperende horecaondernemer zorg je er zo voor dat er meer stelletjes ontstaan die dan weer in je restaurant komen eten op Valentijnsdag ;).

4. Een romantisch Valentijnsmenu

Een romantisch diner vraagt natuurlijk om heerlijke gerechten. Ontwikkel een Valentijnsmenu met speciale gerechten die normaal niet op de kaart staan. Of maak van de gerechten die wel al op je kaart staan shared dining-opties. En als je gerechten op de kaart hebt die je een andere vorm kan geven, hoe leuk is het dan om stelletjes hun gerecht te serveren in de vorm van een hartje. Of beiden een half hartje! Die kunnen ze dan bij elkaar leggen voor de foto. Staat je restaurant weer op de socials, top!

5. Het Valentijnsdag Klefpakket 😉

Geef je gasten net iets extra’s zodat ze zich speciaal voelen. Geef ze de mogelijkheid om hun partner te verrassen, bijvoorbeeld door een dessert met een gepersonaliseerde boodschap (geschreven met chocoladesaus?) te serveren. Of creëer pakketten voor stelletjes, zoals een driegangenmenu inclusief een fles champagne, of een weekendarrangement met overnachting voor koppels. Zodat jouw restaurant een fijne plek wordt waar je gasten helemaal in de watten gelegd worden.

heerlijke gerechten, lokale ingrediënten, bijzondere locaties, Valentijnsdag

 

Meer weten?

JAM! werkt al jaren samen met horecazaken zoals Ron Gastrobar, Renato’s en The Harbour Club. We schrijven regelmatig over de geweldige horecazaken waarmee we samenwerken, over trends en tips voor horecaondernemers en over wet- en regelgeving in de horeca. Zo kun je hier lezen over hoe je als horecaondernemer de carnavalsvierders binnenhaalt, hoe jouw personeel meer fooi krijgt en over onze samenwerking met restaurant MADDOX. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en social media (Instagram, Facebook, LinkedIn).