BLOG.
de beren noord

Administratie werknemers: wat mag je wel/niet bewaren?

De nieuwe privacywet al alweer een tijdje van kracht. We geven u graag een reminder over welke gegevens u wel/niet mag bewaren in de administratie.

Uw organisatie leent werknemers in via JAM!. Dat betekent dat u onze NAW-gegevens en Kamer van Koophandel-nummer moet vastleggen. Wat betreft de werknemers moet u uw administratie nog iets verder uitbreiden. Van de ingeleende werknemers moet u namelijk de NAW-gegevens vastleggen, hun geboortedatum, BSN, nationaliteit, soort identiteitsbewijs inclusief het nummer en de geldigheidsduur ervan en een specificatie van de gewerkte uren. Voor een voorbeeld van de vastlegging van de persoonsgegevens kunt u hier kijken. Zoekt u een sjabloon om de gewerkte uren bij te houden? Klik dan hier. Alle andere persoonsgegevens mag u niet bewaren in de administratie.

Let trouwens op dat u de identiteit van ingeleende werknemers op grond van een geldig en origineel identiteitsbewijs vaststelt, maar dat u daar géén kopie van bewaart in de administratie! Dat is namelijk in strijd met de privacywet omdat u die kopie als inlener niet nodig heeft. Hiervoor worden torenhoge boetes uitgedeeld.

Wil je niets missen van het allerlaatste horeca- en HR-nieuws? Schrijf je nu in voor de JAM! nieuwsbrief!

Ja, ik ontvang graag het laatste HR-nieuws en horeca-updates!