BLOG.
JAM! hotspots Nijmegen

JAM! gaat naar Nijmegen: 7x de leukste hotspots!

JAM! is gevestigd in Amsterdam, maar onze community strekt zich uit over het gehele land. Logisch dat we daarom veel meer willen zijn dan alleen de HR voor de horeca. Wij zijn supertrots op het feit dat we zulke mooie horecazaken tot onze clientèle mogen rekenen, en dus starten we een tour door Nederland waar we onze relaties uitlichten. Wat dacht je van Nijmegen: het is de oudste stad van Nederland met zo’n 2000 jaar aan geschiedenis. En er zijn een hoop mooie restaurants en barretjes die een bezoekje dubbel en dwars waard zijn! Ben jij dus een keer in het oosten van het land, dan weet je vanaf nu waar je de beste horecazaken kunt vinden. Zeven keer de leukste hotspots in Nijmegen? Let’s go.

1. De Meesterproef

JAM! - hotspots Nijmegen

Stap je uit de trein in Nijmegen? Pak dan een NS-fiets en maak een mooi kort tochtje met uitzicht over de Waal. Binnen een paar minuten sta je op het voormalige terrein van de Honigfabriek: een industriële hotspot die ook niet zou misstaan in een stad als Berlijn. Temidden van de graffiti-beklede muren vind je de Meesterproef: een restaurant met een rauw uiterlijk waar je iedere dag van 12 uur ‘s middags tot 12 uur ‘s avonds terecht kunt voor lunch, borrel en (drie, vier of vijf gangen-)diner van hoogstaande kwaliteit. De producten zijn voornamelijk lokaal ingekocht, dus je steunt met jouw bezoek de plaatselijke economie. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een terras met waterzicht. En ga je naar de wc? Dan loop je langs een indoor beachvolleybalveld. Tof!

[easy-image-collage id=3089]
Waalbandijk 14, 6541 AJ Nijmegen
+31 24 202 0002

2. Bistrobar Bankoh

JAM! hotspots Nijmegen

Fiets je een stukje terug richting de Handelskade, dan vind je daar Bistrobar Bankoh in een zonovergoten pand aan, jawel, de Waal. Hier waan je je even in modern Azië tussen de verticale houten wandpanelen, het paars-zwarte interieur en de weelderige planten. De menukaart is niet gecommitteerd aan één land; in plaats daarvan vind je er de meest verfijnde streetfood gerechten die je in verschillende Aziatische keukens tegenkomt. Denk hierbij aan veel Indonesische, Chinese, Thaise en Japanse gerechten zoals lemper jackfruit, Thai steak tartare, soft shell crab in tempura en een rijsttafel van de chef. Eigenaar Frank Goossens vat het krachtig samen in een paar woorden: ‘Bij Bankoh kan eigenlijk alles, maar de keukenstijl moet wel rock ‘n roll, sexy en spannend zijn’. En met Ron Blaauw als huisadviseur weet je zeker dat de gerechten je nog lang zullen heugen. Wij zijn fan.

[easy-image-collage id=3096]
Kaapstander 286, 6541 EX Nijmegen
+31 24 737 0040

3. Beij Ons

JAM! hotspots Nijmegen

Wat is er beter dan tijdens je vrije middag op een zonovergoten terras zitten met in je ene hand een blond biertje en in je andere een garnalenkroketje, terwijl je uitkijkt over een groene straat in het populaire Nijmegen-Oost? Het eet- en speciaalbiercafé Beij Ons heeft het antwoord op die vraag begrepen. Met meer dan 100 (!) speciaalbieren op de kaart en 10 open wijnen is er voor iedere liefhebber wat wils. Ook aan de kleine bierbrouwerijen is gedacht: maar liefst vijftien micro breweries shinen op de kaart met twee biertjes elk. Eigenaren Rosmarijn en Jean Paul komen zelf uit Nijmegen, waardoor de plek zowel voor hen als voor jou fungeert als een tweede huiskamer. Mét een wekelijks wisselende kaart, maar de spareribs zijn altijd te bestellen. Zo vliegen de uren opeens heel erg snel voorbij.

[easy-image-collage id=3100]
Daalsedwarsweg 21, 6521 EE Nijmegen
+31 24 323 7020

4. De Waagh

JAM! hotspots Nijmegen

In hartje Nijmegen vind je de op de Grote Markt De Waagh: een historisch pand uit 1612 met een terras waar je U tegen zegt. Vroeger werd het gebouw gebruikt voor het wegen van boter, maar tegenwoordig functioneert het als lunchzaak, restaurant, bar én feestlocatie. Niet alleen ziet het gebouw er imposant uit; het eten is dit ook. Ben je iemand die fan is van een grote portie? No problemo: je kunt hier zelf kiezen of je een portie vis of vlees van 150, 300 of 450 gram wilt. En als student kun je hier al voor €12,50 een prima tweegangendiner eten. ‘Voor ieder wat wils’ is duidelijk het motto wat De Waagh op het lijf geschreven is.

[easy-image-collage id=3104]
Grote Markt 26, 6511 KB Nijmegen
+31 24 360 0809

5. The Black Fox

JAM! hotspots Nijmegen

Zodra je bij The Black Fox binnenstapt, weet je dat het menens is: hier ben je voor een goed stuk vlees. De Dry aged Tomahawk en Porterhouse die in de manshoge rijpingskasten liggen, liegen er niet om! Als je in je eigen keuken los wilt gaan met je kookkunsten, is dat ook mogelijk. De zaak functioneert namelijk tevens als een slagerij. Eigenaar Bas Hoebink zorgt ervoor dat alleen het beste en meest verantwoordelijke vlees wordt geserveerd. Dat geldt overigens ook voor de whisky’s, want er staan maar liefst 22 soorten op de kaart. The Black Fox is verder nog dé uitgelezen plek om je eigen ambachtsdromen waar te maken tijdens een workshop worsten, patés en rillettes maken. Hier loop je dus niet alleen naar buiten met een lekker diner achter de kiezen, maar ook met een extra dosis kennis over wát je hebt gegeten.

[easy-image-collage id=3105]
Kelfkensbos 32, 6511 TB Nijmegen
+31 24 202 0915

6. Bistrobar Berlin

JAM! hotspots Nijmegen

Zeg je Bistrobar Berlin, dan zeg je dineren waarbij de traditionele manier van koken wordt losgelaten. Ook het interieur volgt niet de standaardregels, want midden in het stoere bakstenen pand staat een boom van maar liefst twee verdiepingen hoog! Chef Fedor Kok (what’s in a name) heeft in samenwerking met Ron Blaauw een aantal gerechten op de kaart gezet die ongetwijfeld nieuwsgierigheid opwekken. Denk hierbij aan paddenstoelen met donkere chocolade, gebakken pieterman en de geheimzinnige “Expeditie Kreuzberg” dumplings. Voel je je extra avontuurlijk? Dan heb je de mogelijkheid om een kabeljauwkop te bestellen. En met een chef die een maand lang in de leer is geweest bij het wereldberoemde Noma in Kopenhagen, is dit een veelbelovend avontuur. Voor je ogen én smaakpapillen, welteverstaan.

[easy-image-collage id=3109]
Daalseweg 15-17, 6521 GE Nijmegen
+31 24 360 3303

7. De Firma

JAM! hotspots Nijmegen

In de benedenstad van Nijmegen verwelkomen de vele bloembakken en het zonovergoten terras je bij De Firma. In dit lichte restaurant verraden de muren al wie de hoofdrol spelen in het menu: een fikse dosis groenten. Je kunt hier veel proeven door de kleine gerechten die ervoor gemaakt zijn om gedeeld te worden, waardoor je nooit met een ‘had-ik-dat-nou-ook-maar-besteld’-gevoel naar huis gaat. Perfect voor alle twijfelaars onder ons! Daarnaast steun je de identiteit van ons kikkerlandje door bij de Firma te eten, want ze koken volgens de filosofie van de Dutch Cuisine. Dat vertaalt zich naar een menukaart met onder andere een tartaar van rode biet, in zoutkorst gebakken knolselderij en meiraap met yoghurt. Vergeten groenten? Daar ga je anders over nadenken als je hier gegeten hebt.

[easy-image-collage id=3111]
Lage Markt 47, 6511 VK Nijmegen
+31 24 322 6040

Hoe kom ik er?

Hieronder zie je in één oogopslag hoe jij het beste je Nijmeegse ontdekkingstocht kunt inrichten. Ben jij al gewapend met een fiets en een zonnebril?

Op de hoogte blijven

Ben je benieuwd welke horecagelegenheden zich nog meer bij JAM! hebben aangesloten? Bekijk dan onze klantcases, volg onze social media pagina’s (FacebookInstagramLinkedIn) en vergeet vooral niet onze blog-pagina te checken. Hier zetten we geregeld onze klanten in het zonnetje! Wil je ook graag dat we bij jou langskomen? Stuur dan een mail naar wieteke.vonk@jamhoreca.nl.