BLOG.
the harbour club

Onze klant The Harbour Club verbouwt groots

In augustus wordt de eerste fase van de grote verbouwing van The Harbour Club in Amsterdam Oost opgeleverd. De verbouwing kost ongeveer twee miljoen euro. Tijdens deze grote ingreep blijft het restaurant gewoon open.

‘We gaan in een paar fasen grootschalig verbouwen’, zegt Joost Verhoeven, één van de eigenaren van The Harbour Club Amsterdam-Oost. ‘Niet alleen omdat we veel extra aanloop verwachten van onze nieuwe hotelburen, zonder een in-house restaurant, maar ook omdat we met het hotel veel kansen zien voor bedrijfspresentaties, bruiloften en partijen. Nu waren we zonder een nabijgelegen hotellocatie op dat gebied redelijk kansloos.’ Later in 2019 gaat naast The Harbour Club Oost het Amsterdam City Harbour Hotel open, een 4-sterrenhotel van de Duitse hotelketen Novum. Het pand telt 246 hotelkamers, 85 serviced appartementen en een haven met 200 ligplaatsen.

Niet buiten, maar ook binnen

Ook binnen bij The Harbour Club gaat er van alles veranderen. De entree wordt naar de voorzijde verplaatst en het restaurant wordt fors aangepakt. Niet blijft meer zoals het was. ‘Naast dat we al het meubilair en de kleuren vernieuwen,  creëren we een speciale sushi chef’s table. Het kloppend hart – de bar – wordt verplaatst naar het midden van het restaurant’, vertelt Verhoeven. Ook de DJ-booth wordt verplaatst. ‘Deze gaat naar het centrum van het restaurant en de hoogte in. Verder komen er eyecatchers als rijpingskasten, een enorme glazen wijnkamer voor 4000 flessen en visvitrines. Dat is de eerste fase die eind augustus wordt afgerond. Tot nu toe werden steeds kleine delen van het restaurant afgesloten zonder dat het veel hinder voor de gasten opleverde. Daar zijn we echt heel blij mee’, zegt Verhoeven.

Hal groot genoeg voor boot- en autopresentaties

Eind augustus omvat The Harbour Club Amsterdam Oost een restaurant met 485 couverts, een terras voor 300 couverts en een eventlocatie  voor 250 zittende of 750 staande gasten. Eind 2020 komt daar een aparte presentatiehal bij voor 3500 bezoekers, groot genoeg voor boot- en autopresentaties.