BLOG.
Wettelijk minimumloon 2023

Minimumloon vanaf juli 2023 verhoogd met 3,12%

Per 1 juli 2023 stijgen de wettelijke minimumlonen met ruim 3%. Hieronder vind je de tabellen met de precieze bedragen.

Check altijd de nieuwe minimumlonen in januari en juli

Op 1 januari dit jaar was er al een extra verhoging van ruim 10%. In ons artikel minimumloon vanaf januari 2023 vind je die terug. En per 1 juli gaan de minimumlonen dus weer met 3,12% omhoog. Daarom is het voor werknemers en werkgevers belangrijk om altijd de nieuwe minimumlonen te checken. Zo voorkom je dat je als werknemer te weinig krijgt of dat je als werkgever je personeel onderbetaalt. Als werkgever moet je tijdig nagaan of je medewerkers recht hebben op een hoger uurloon. Als je dit niet op tijd doet, riskeer je een boete. Gelukkig hoeven klanten van JAM! dit niet zelf te doen. JAM! zorgt voor alle WML aanpassingen.

Hieronder vind je de tabellen met de precieze bedragen van de wettelijke minimumlonen per 1 juli 2023, die ook op de website van de Rijksoverheid staan. Verder zie je dat het minimumloon dat is vastgesteld in de horeca-cao iets hoger is. Dit is gebaseerd op het wettelijk minimumloon voor vakkrachten van 21 jaar en ouder. Op de website van de Koninklijke Horeca Nederland zijn de tabellen terug te vinden.

Het minimumloon per fulltime werkweek

Tabel: minimumloon per uur voor fulltime werkweek van 36, 38 en 40 uur (bruto bedragen per 1 juli 2023)

Let op: hoeveel uren er bij een fulltime werkweek horen, hangt af van de cao die wordt gehanteerd. Bij de meeste klanten van JAM! is de horeca cao van toepassing, en deze hanteert een 38-urige werkweek. Zie cao horeca minimum uurlonen verderop.

Het minimumloon per periode

Minimumloon per maand, week en dag (bruto bedragen per 1 juli 2023)

Het minimumloon horeca cao

minimumloon per uur in horeca vanaf 1 juli 2023