BLOG.

Nieuw minimumloon in de horeca per januari 2025

Als horecaondernemer krijg je vanaf 1 januari 2025 te maken met een stijging van het wettelijk minimumloon. Wij zorgen ervoor dat je volledig voorbereid bent en dat alles correct en tijdig wordt verwerkt. Voor medewerkers van 21 jaar en ouder geldt vanaf januari 2025 een minimumuurloon van €14,06 bij een 36-urige werkweek. Omdat in de horeca meestal wordt gewerkt met een 38-urige werkweek, komt het minimumuurloon in de horeca neer op €14,03 per uur.

Zie hieronder de loontabel van de KHN.

Stijging in 2025

Het minimumloon stijgt 2.78% ten opzichte van 2024. Het is daarom belangrijk om je loonkosten opnieuw te berekenen. Het wettelijk minimumloon is niet alleen van invloed op het basisuurloon, maar ook op andere kosten binnen jouw bedrijf, zoals:

1. Vakantietoeslagen

2.  Overwerktoeslagen

3. Premies en sociale lasten

Als payrollspecialist zorgen wij ervoor dat jouw medewerkers altijd correct en volgens de wet worden uitbetaald. Zo voorkom je risico’s zoals onderbetaling en boetes van de Arbeidsinspectie. Onze klanten hoeven zich niet bezig te houden met de contracten van hun medewerkers – JAM! pakt alles omtrent personeel op zodat ondernemers zich kunnen richten op daadwerkelijk ondernemen! Bij JAM! begrijpen we de uitdagingen van de horeca. Wij zijn niet alleen jouw payrollpartner, maar ook jouw sparringpartner. We zorgen voor je medewerkers, zodat jij je volledig kunt focussen op het runnen van je horecabedrijf.

Meer weten?

Bij JAM! brengen we onze horecarelaties altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving middels persoonlijke HR teams. Ondernemers die een samenwerking met JAM! zijn aangegaan hoeven daarom nooit meer achter de altijd veranderende wet- en regelgeving aan. Klinkt zo’n juridische oase van rust jou ook als muziek in de oren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!