BLOG.
hotspot NAZKA

Nieuwe Peruaanse hotspot Nazka: zo goddelijk smaakte een aubergine nog nooit

In het hart van de Amsterdamse Pijp bevindt zich sinds eind juni een nieuwe culinaire parel: Peruaans restaurant Nazka. De zaak is krap twee maanden draaiende, maar de recensies zijn duidelijk: het eten – en de pisco sours – zijn onvergetelijk. Onvergetelijk lekker, welteverstaan.

Het hoogtepunt? Volgens velen is het de aubergine met aji panca saus, gerookte yoghurt, padron peppers en geroosterde pinda’s: ‘Op papier klinkt dat al bizar lekker, maar in de praktijk is het nóg beter dan we hadden kunnen dromen,’ aldus Culy. Daar stopt het niet, want bij Nazka kun je genieten van een vijfgangendiner die je door heel Peru heen leidt: van de Altiplano en de Andes tot de Amazone. Een schot in de roos van eigenaren Raul Lansink en Christian Motte.

NAZKA
NAZKA bevindt zich midden op de kruising van de Van Woustraat en de Van Ostadestraat

Sabor de la vida

Waar andere metropolen al de schoonheid van de Peruaanse gerechten hadden opgemerkt, ontdekte oprichter Raul Lansink dat er in Amsterdam nog geen spotlight op de keuken werd gericht. Na een succesvolle carrière in de reclame- en consultancy-wereld, besloot Raul een ommekeer te maken. Met zijn vele familietrips naar Lima in het achterhoofd, waar zowel zijn oma’s gerechten als die van chef Gastón indruk maakte, zocht hij naar een partner-in-crime om een Peruaans restaurant mee op te richten.

NAZKA
De ceviche clásico met zeebaars, leche de tigre en avocado

Klassiekers en nieuwkomers

Die partner vond Raul in Christian Motte: geboren en getogen in Lima en succesvol chef geweest in Londen, Dubai en Genève. Samen brengen ze bij Nazka de sabor de la vida, oftewel: de smaak van het leven. Met een culinaire trip door Peru heen kom je allerlei klassiekers en nieuwe smakelijke gerechten tegen; de ceviche clásico, Andean root vegetables en quinotto zijn slechts een paar voorbeelden van het menu. Met JAM! als HR-partner ging de zaak begin juli open.

NAZKA
De ingang van NAZKA met een muurschildering van Danny Figueroa en gerecyclede lampen

Groene planten, groene lampen

Stap je Nazka binnen, dan loop je meteen tegen een indrukwekkende muurschildering aan van Peruaanse artiest Danny Figueroa. Het restaurant zelf staat in het teken van de lichtroze en okergele muren en stoelen, de azuurblauwe bar en de grote groene planten. Dat is niet het enige groene aan het restaurant; de duurzame lampen zijn namelijk gemaakt van gerecyclede plastic flessen! Bovendien houdt de getalenteerde bartender Flaminia er een duurzame filosofie op na. Zo voegt ze de surplus ingrediënten van de keuken toe aan haar cocktails en gebruikt ze conserveertechnieken zoals pekelen en inmaken. Oftewel: extra speciale pisco sours. Wij begrijpen dat het restaurant vanaf oktober ook op de zondagmiddag open is. Ceviche en cocktails voor lunch, anyone?

NAZKA
Bartender Flaminia maakt een cocktail met gepekelde Peruaanse chilipeper

Samenwerking met JAM!

De keuze om niet zelf de loonverwerking te doen, maar om JAM! hiervoor in te schakelen, was zeer bewust. Raul zegt hierover: ‘Ik was op zoek naar een service die me ontzorgt. Ik wil me namelijk volledig kunnen concentreren op de bedrijfsvoering, en HR-administratie wordt zo langzamerhand een pijndossier voor werkgevers.’ Als payroll- en personeelspartner van Nazka hebben alle medewerkers toegang tot hun persoonlijke online portal MyJAM!. Hier kunnen ze bijvoorbeeld hun contract tekenen, zien ze gemakkelijk hun loonstroken in, checken ze hun opgebouwde reserveringen en lezen ze nieuws van JAM!. ‘Prettig in omgang en benaderbaar,’ aldus Raul. En zo houden we het maar al te graag!

Het interieur van Nazka met één van de vele planten en kunstwerken

Volg je ons al?

Inmiddels doet JAM! de HR voor 175 klanten, van snackbar tot Michelinsterrestaurant. Ben je benieuwd welke horecagelegenheden zich nog meer bij JAM! hebben aangesloten? Bekijk dan onze klantcases, volg onze social media pagina’s (FacebookInstagramLinkedIn) en vergeet vooral niet onze blog-pagina te checken. Hier zetten we geregeld onze klanten in het zonnetje!