BLOG.

Personeelsmaaltijd en -drankjes. Hoe zit dat?

Je bent wellicht gewend om jouw medewerkers regelmatig een gratis personeelsmaaltijd of drinken te geven. Óf als werknemer krijg je deze gratis maaltijden en drankjes. De fiscus beschouwt dit in enkele gevallen als loon in natura, waarover premies en loonbelastingen betaald moeten worden. Hoe zit dat? MissetHoreca.nl schreeft hier een stuk over met tips.

“De gratis personeelsmaaltijd is in de horeca zó gangbaar dat 8 van de 10 bedrijven het doen. Er is één probleem, en dat is dat het niet mag van de fiscus.

Gratis personeelseten hoort bij de horeca. Hey man, dit is de gastvrijheidsindustrie! Met een gratis maaltijd voor je medewerkers laat jij als goed werkgever zien hoe het heurt. Bovendien is het een stukje compensatie voor de onchristelijke werktijden waarop jouw mensen moeten werken, wanneer gewone stervelingen lekker aan de warme hap zitten. En het is ook gewoon harstikke gezellig, zo’n gemeenschappelijke gratis maaltijd. En gezond. Anders teren je gewaardeerde medewerkers tot middernacht op een paar blikjes energy en een Mars en da’s o. En o ja, de leerling-koks kunnen op die manier hun skills een beetje oefenen…”

Links:

Lees hier het volledige artikel op MissetHoreca.nl.

Zie hier advies over personeelsmaaltijden van Koninklijke Horeca Nederland.