BLOG.
radio radio pizza pizza

Radio Radio host livestreams en bezorgt pizza’s: ‘Mensen willen je echt steunen’

Waar normaal gesproken heel Nederland op dit moment en masse op een terrasje neer zou strijken, zorgt het coronavirus ervoor dat de horeca nu hard getroffen wordt. Lege zaken en onaangeraakte keukens vormen het huidige straatbeeld. Toch zien we ook een positieve kentering aan de crisis: restaurants creëren diners to-go, zetten acties op en verkopen vouchers met toegevoegde waarde. Zo ook onze relatie: club annex pizzeria Pizza Pizza / Radio Radio op het Westergasterrein in Amsterdam. Niet alleen zijn ze hun eigen pizza-bezorgdienst begonnen; ze streamen daarnaast live dj-sets van artiesten zoals Carista, Moody Mehran en Elias Mazian, die eigenlijk bij hun aankomende clubavonden zouden optreden. JAM! belde met clubmanager Jean-Pierre Fisher, die zich nu samen met collega’s Nicole en Alex op vrijwillige basis inzet voor de nieuwe pizzabezorging: ‘Er was iemand die twee dagen op een rij pizza’s bestelde, en de week erna bestelde hij nog een keer. Daaruit blijkt al: mensen willen je echt steunen nu.’

Normaal gesproken is Radio Radio van donderdag t/m zaterdag ook open voor pizza’s,
maar nu is er bezorging op vrijdag en zaterdag

Opschaling van de pizzabezorging

Doordat Radio Radio als pop-up begonnen is en hierdoor continu verbeteringen in het pand uitvoert, viel de sluiting extra rauw op hun dak. Ze hadden geen tijd gehad om een grote buffer op te bouwen. Toen de horecasluiting een feit was, trad er in eerste instantie een somber gevoel op bij het team van Radio Radio. Toch werden alle zeilen bijgezet. ‘We hebben sinds kort een nieuwe collega, Alex, die veel ervaring in de horeca heeft. Naast het streamen van live dj-sets en het verkopen van restaurantvouchers, stelde zij voor om juist nu onze pizzabezorging op te schalen,’ aldus Jean-Pierre. Hoe het in z’n werk gaat? Het menu is verkleind, en het uitgifteloket is aan de achterkant van de club – hierdoor ondervinden de livestreams in Radio Radio zelf geen hinder. Bovendien werken de collega’s nu als vrijwilligers, zodat de zaak runnende blijft. De bezorging besteden ze niet uit: ‘VanMoof [fietswinkel, red.] heeft ons vier elektrische fietsen geleend en daarnaast hebben we bezorgtassen gekregen.’ Door zelf de pizza’s thuis af te leveren, kunnen de freelancers in het team nog shifts draaien en de hygiëne nauw in de gaten houden. Een win-win situatie, dus.

Clubmanager Jean-Pierre Fisher doet zelf ook mee aan de pizzabezorging

Vijf pizza’s bestellen, de zesde gratis

Het werkt: mensen komen niet alleen langs omdat ze pizza willen, maar ook echt omdat ze Radio Radio willen steunen. Daarom hebben ze een loyalty-stempelkaart gecreëerd, waarmee je bij een volle stempelkaart (5 pizza’s) de zesde pizza gratis krijgt. Jean-Pierre bekijkt het positief: ‘Met dit soort acties hopen we niet alleen onze zaak draaiende te houden, maar ook om met heerlijke pizza’s een lach op de gezichten te krijgen.’ Daarnaast verkopen ze vouchers, waarmee men voor 45 euro kan rekenen op twee pizza’s en een fles wijn wanneer de zaak weer open gaat.

De pizza Salami Salami is één van de bestsellers

Paypal-account aanmaken voor donaties

Normaal gesproken gaan ‘s avonds de tafels opzij en transformeert Radio Radio in een druk bezochte club. De livestreams die Radio Radio uitzendt, vinden dan plaats van 11 uur ‘s avonds tot 3 uur ‘s nachts. Sinds de deuren van het pand moesten sluiten, zijn deze tijden allemaal verschoven naar de middag. De meeste opnames worden bij de dj’s thuis opgenomen. In andere woorden: zo krijg je een uniek kijkje in de woonkamer van je favoriete artiest! Deze artiesten wonen niet alleen in Nederland. Afgelopen week draaide er bijvoorbeeld een dj uit New York: Russell E.L. Butler. Op social media wordt er gretig kijkbewijs gedeeld; veel fans delen op Instagram Stories namelijk foto’s en video’s van hun luistersessies. De internationale aandacht heeft zich zelfs vertaald in gulle giften. ‘Op een gegeven moment kregen we berichten van buitenlandse fans die ons graag wilden steunen met een donatie. Speciaal hiervoor hebben een Paypal-account gecreëerd!,’ zegt Jean-Pierre vol verbazing. De coronacrisis leidt af en toe tot hele mooie gebaren, en die komen uit onverwachte hoeken.

Via huiskamer livestreams op hun website en Facebook-pagina trekt Radio Radio met dj’s zoals Carista toch nog online publiek

Samen er het beste van maken

De teamsfeer bij Radio Radio komt er steeds beter in. ‘Gedeelde misère is beter te dragen, waardoor we uiteindelijk wel weer samen aan het lachen en het genieten zijn,’ zegt Jean-Pierre, zelf ook met een lach op zijn gezicht. Ondertussen werkt het team aan concepten voor de toekomst, zoals een platenwinkel op de bovenverdieping en een focus op flexwerkers en jonge muzikanten. En ook de muren kunnen rekenen op een nieuwe lik verf. Van stilzitten is er dus zeker geen sprake, ook niet in deze coronatijden.

Wil je zelf graag een pizza bestellen? Kijk voor het menu op de website van Pizza Pizza en bel voor een bestelling naar 06 16 06 14 71. De livestreams Van Radio Radio bekijk je op hun website of Facebook-pagina.