BLOG.
speaker spotify

Spotify in de zaak. Mag dat wel?

Het gebruik van Spotify als streaming service in een restaurant, café of hotel is niet toegestaan. Gelukkig hebben we wel een oplossing. Het probleem is een kwestie van de juiste muzieklicenties. Op muziek rusten namelijk intellectuele eigendomsrechten en voor het gebruik daarvan is toestemming nodig. Dat staat in de Auteurswet. De toestemmingen die er momenteel liggen bieden geen dekking voor legaal gebruik van Spotify in de zaak. Gelukkig bestaat er één oplossing om Spotify zakelijk te blijven gebruiken. Lees hieronder meer.

Vuistregel in Nederland is dat een restaurant of een openbare locatie een dubbele of combinatielicentie van zowel Buma/Stemra en Sena moet afsluiten. Dit heeft betrekking op de relevante auteursrechten en naburige rechten bij het afspelen van muziek in het openbaar, zoals streaming van pop, klassiek, alternatieve, hip hop en dance tracks in een bedrijf. Zonder die licenties mag er geen muziek worden gedraaid. Deze hoofdregel geldt zowel voor het afspelen van iTunes aankopen, het spelen van CD’s als het gebruik van een streaming service.

Soundtrack (Your Brand)

Soundtrack Your Brand ken je misschien nog wel van vroeger als een spinoff van Spotify, dat 2 diensten aanbood: Spotify Business en Soundtrack Business. Spotify Business (Zakelijk) was beschikbaar in Zweden, Noorwegen en Finland. Soundtrack Business was beschikbaar in de rest van de wereld, waaronder dus Nederland, waar tot niet zo lang geleden geen muzieklicenties voor commercieel gebruik van Spotify (d.w.z. Spotify Business) bestaan. Gelukkig is dit veranderd en heet het nu wereldwijd Soundtrack. Maar hoe kun je hier als horecazaak gebruik van maken?

De oplossing

Er bestaat maar één organisatie in Nederland die Soundtrack aanbiedt: A Music Moment. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren van in-store music met het doel om algemene achtergrondmuziek te veranderen in iets dat meer waarde heeft voor café’s, restaurants, hotels en openbare ruimtes. Zij creëren meer experience met een passende soundtrack.

Als premium partner van Soundtrack Your Brand werken zij met ‘Soundtrack’: het meest complete en enige internationale streaming platform voor business dat ondersteund wordt door Spotify. Soundtrack is ontwikkeld door Soundtrack Your Brand®.

Wil je dus legaal gebruik blijven maken van Spotify in je zaak?

Heb je overigens meerdere horecazaken? Dan kun je vanuit 1 centraal punt alle muziek in alle zaken aansturen en inplannen. Dat is wel erg handig!

Handmatig licenties aanschaffen

Het is ook mogelijk om handmatig de licenties aan te schaffen bij Buma en Sena. Je kiest hiervoor als je bijvoorbeeld muziek afspeelt van CD’s of YouTube.

Bereken hier het licentiebedrag voor jouw horecazaak.

Zorg ervoor dat je het goed geregeld hebt en voorkom hoge boetes.

Wat kan JAM! nog meer voor jouw zaak betekenen?

De samenwerking met JAM! leidt tot een besparing op de totale personeelskosten van jouw horecazaak. In onze ogen is dit pas het begin van onze dienstverlening. Waar het ons echt om gaat, is dat jij volledig ontzorgd wordt en de tijd overhoudt om echt te ondernemen.

Je krijgt binnen JAM! twee vaste HR-contactpersonen die al het werk uit handen nemen. Zij nemen alle administratieve en juridische werkzaamheden omtrent de personeelszaken over. Wij zijn voor jou een HR-businesspartner en salarisadministrateur ineen. Wij zorgen voor de contracten, loonstroken, pensioen- en loonaangiftes, ziekte uitkeringen, ARBO-dienst en re-integratie, en al de andere tijdrovende aspecten van het werkgeverschap. Je loopt dus ook geen enkel risico meer, bijvoorbeeld bij een zieke werknemer! Laat ons jouw personeelsadministratie uit handen nemen, zodat jij je volledig kunt focussen op ondernemen en creëer samen met ons de meest aantrekkelijke werkplek voor jouw horecapersoneel!

Offerte

  • Hoeveel medewerkers heeft jouw organisatie?
  • Hoeveel uren wil je in totaal per week via JAM! verlonen?
  • Hidden
  • Je gegevens zijn veilig, je kunt op elk moment afmelden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.