BLOG.

Deliveroo bouwt keukens met twee Amsterdamse meesterchefs

De chefkoks Ron Blaauw (eigenaar van Ron Gastrobar en tevens onze klant) en Michiel van der Eerde (Baut) werken samen met Deliveroo (ook een klant van JAM!) in een nieuwe foodhal in Amsterdam met zes keukens. We hebben het hier over Editions Amsterdam bij de eerste jeu de boules foodhal van Nederland: Mooie Boules. Het is nieuw in Nederland dat Deliveroo zelf keukens bouwt.

Uiteraard kun je als gast van de foodhal terecht bij één van de zes keukens om de speciale gerechten te proeven. Daarnaast worden deze gerechten louter exclusief bezorgd bij klanten van Deliveroo.

Michiel van der Eerde: “We zijn met food-delivery gestart omdat we zien dat de dagelijkse eetcultuur van de consument verandert. Consumenten kiezen steeds meer voor gemak, maar dan wel van een hoge kwaliteit. Wij hebben samen met Deliveroo gekeken naar welk type eten gewild is en tegelijk goed te bezorgen is. Op basis van deze informatie hebben we vier virtuele concepten gelanceerd. Deze maaltijden zijn exclusief via het Deliveroo platform te verkrijgen. Dit is voor ons een nieuwe manier van zakendoen, de maaltijdbezorger levert een externe keuken en de locatie zit op een strategische ‘sweetspot’ voor delivery.” De chefkok van Baut neemt Pho Sho, Waha (proteïne bowls), Armando’s (kip) en Superbowls voor zijn rekening. Ron Blaauw tekent voor Pita Pita Pita en Indonesisch.

Deliveroo Editions

Uit de eerste resultaten blijkt dat de bezorgdienst in de drie weken na opening naar eigen zeggen al honderden aanvragen voor de zelfgemaakte maaltijden heeft. Zonder promotie weten klanten in Amsterdam-Oost de gerechten snel te vinden, aldus Deliveroo. De keuze voor pokébowls is gemaakt na dataonderzoek onder eigen klanten. De gerechten blijken inderdaad populair, aangezien ze direct door honderden consumenten worden afgenomen.