BLOG.
SNA-certificaat

Waarom een SNA-keurmerk/ certificaat belangrijk is

We hebben al vaker blogs gemaakt over waar je allemaal op moet letten als je als horecaondernemer wil samenwerken met een payrollbedrijf. Zo kan je hier lezen over de algemene factoren die belangrijk zijn, en moet je ook altijd opletten of alle services wel bij de payrollfactor zijn inbegrepen. Maar wat bovenal erg belangrijk is, is de certificering. Lees verder om erachter te komen wat dit inhoudt en waarom het belangrijk is.

SNA-keurmerk, geaccrediteerde inspectie instelling, SNA-register

SNA-keurmerk

Het SNA-keurmerk is er voor de uitzendsector, detacheerders en payrollondernemingen. SNA staat voor Stichting Normering Arbeid. Deze stichting heeft het keurmerk ontwikkeld om inlenersaansprakelijkheid te voorkomen. Inleners die werknemers inlenen van een uitzendonderneming met het SNA-keurmerk worden in de huidige wetgeving niet aansprakelijk gesteld door de Belastingdienst ten aanzien van niet betaalde loonheffingen en omzetbelasting. Als jij als horecaondernemer dus denkt aan een samenwerking met een payrollbedrijf, let dan zeker op dit SNA-keurmerk, zodat je weet dat je met een betrouwbare partij in zee gaat.

Een gecertificeerd payrollbedrijf

Een bedrijf behoudt zijn keurmerk als deze periodiek gecontroleerd wordt en daar goed doorheen komt. Er wordt voor het SNA-keurmerk gecontroleerd op:

  • De identificatie van de onderneming;
  • De aangifte en afdracht van (in Nederland) verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting;
  • Loonbetaling niet in strijd met de Wet minimumloon en minimum vakantiebijslag;
  • Het uitvoeren van identiteitscontrole en controle op het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland;
  • Het voorkomen van risico’s op aansprakelijkstelling en boetes voortvloeiend uit in- en doorlenen of uitbesteden van werk.

Dit alles met inbegrip van het administreren, bewaren en ter beschikking stellen van de vereiste documenten.

NEN 4400-1, geaccrediteerde inspectie instelling, SNA keurmerk.

NEN 4400 certificering

De Stichting Normering Arbeid stelt het SNA-keurmerk beschikbaar als de onderneming aan de NEN 4400 normering voldoet. Je hebt NEN 4400-1 en NEN 4400-2. Deze gaan over de eisen aan in Nederland gevestigde ondernemingen (NEN 4400-1) en aan in het buitenland gevestigde ondernemingen (2). Check hier het volledige handboek ‘Normen SNA.’ De waarde van het SNA-keurmerk toont zich in het feit dat ondernemingen door Stichting Normering Arbeid periodiek gecontroleerd worden, minstens twee keer per jaar.

JAM! heeft het SNA-keurmerk

Stichting Normering Arbeid beoordeelt ondernemingen die zich vrijwillig aanmelden om hun administraties frequent te laten inspecteren. JAM! hoort ook in dat rijtje ondernemingen thuis. Met trots kunnen we zeggen dat we al negen jaren door de inspecties heenkomen. Als ondernemer kan je dus met een veilig gevoel een samenwerking met JAM! aangaan, aangezien jouw aansprakelijkheid bij fouten tegengegaan wordt door de SNA-keurmerk regelgeving.

Meer weten?

Een samenwerking met JAM! leidt niet alleen tot een veilig gevoel omtrent aansprakelijkstelling, maar ook tot een aantal andere voordelen. We nemen alle tijdrovende werkzaamheden omtrent werkgeverschap voor jou uit handen. De financiële administratie, arbo, het regelen van contracten, de wet- en regelgeving omtrent de WAB, de re-integratie administratie, en meer. Zo houd jij tijd over voor het ondernemerschap. Vraag hier een vrijblijvende offerte en tevens een vrijblijvend adviesgesprek aan.