BLOG.
verloning uitbesteden

Wat elke horecaondernemer moet weten over verlonen

Als horecaondernemer ben je ongetwijfeld bekend met het cruciale aspect van het verlonen van je medewerkers. Maar wat houdt verlonen precies in, en wat zijn de overwegingen bij het al dan niet uitbesteden van dit proces? We gaan in dit artikel dieper in op verlonen, richtend op de behoeften van horecaondernemers.

Wat is verlonen?

Als je personeel in dienst hebt, betaal je hen logischerwijze voor de diensten die ze voor jouw bedrijf leveren. Maar het proces van medewerkers verlonen gaat om meer dan alleen het uitbetalen van het uurloon tegen het aantal gewerkte uren. Je moet ook rekening houden met het vakantiegeld, de premies, het pensioen, de verzekeringen en het ontwikkelingsbudget van je medewerkers.

verloning uit handen met JAM!

Zelf verlonen of uitbesteden? De overwegingen

Je kan zelf het proces van de verloning op je nemen als horecaondernemer, maar dat betekent wel dat je minder tijd hebt voor het ondernemerschap. Laten we de voor- en nadelen van beide opties bekijken.

De voordelen van zelf verlonen
  • Je hebt de mogelijkheid om specifieke aanpassingen te maken;
  • Je hebt directe controle over het proces en weet dus precies wat er omgaat op alle vlakken.
De nadelen van zelf verlonen
  • Er gaat veel tijd zitten in het bijhouden van de administratie;
  • Je moet ervoor zorgen dat je personeel op tijd uitbetaald krijgt, dat gaat altijd voor andere zaken;
  • Er verandert nog al eens wat in de wet- en regelgeving. Dan moet je gaan uitvogelen hoe je de verloning daar weer op aanpast.
De verloning uitbesteden

Er komt dus veel uitzoekwerk kijken bij het onderhouden van je eigen personeelsadministratie. Je kan er ook voor kiezen om het uit handen te geven aan een externe partij. Een payrollorganisatie heeft alle expertise en kennis al in huis om jouw verloning goed te laten verlopen.

Waarom uitbesteden?

Je profiteert van de parate kennis en expertise van een payrollorganisatie. Advies van een vast HR team binnen handbereik, waardoor je nooit het idee hebt dat je er in je eentje voorstaat.

Het uitbesteden van de verloning aan een gespecialiseerde payrollorganisatie biedt aanzienlijke voordelen voor horecaondernemers. Als avontuurlijke en maatschappelijk betrokken ondernemer is het belangrijk om de beste strategie te kiezen die past bij jouw dynamische horecaonderneming. De verloning uitbesteden kan de sleutel zijn tot efficiëntie en succes in deze veeleisende branche.

Meer weten over verloning via een payrollorganisatie?

JAM! is dé payroll en HR specialist met een uitgebreid servicepakket. Onze experts zijn onder andere bekwaam op het gebied van verzuim, wet- en regelgeving en salarisadministratie, maar ook van allerlei andere HR gerelateerde kwesties die bij JAM! na 9 jaar ervaring snel opgelost zijn. Als je vaak kopzorgen hebt over je personeelszaken, kan een vrijblijvend gesprek met JAM! je zeker geen kwaad. Check vooral ook eens onze klantencases om te zien wat andere horecaondernemers over JAM! zeggen.