BLOG.
birreria brouwerij troost

Birreria combineert het beste van twee werelden: bier en pizza’s

Amsterdam is weer een nieuw concept rijker: de Birreria. Hier kun je online de biertjes van Brouwerij Troost bestellen in combinatie met een luchtige zuurdesempizza, die ingevroren bij je deur wordt afgeleverd. Zo ben je verzekerd van een knapperige, warme pizza op het moment dat het jou uitkomt! De Birreria is bedacht door de eigenaars van onze relatie Brouwerij Troost, die de behoefte naar comfort food tijdens de horecasluiting zagen stijgen. ‘Pizza en bier blijft een gouden combo,’ lacht Geoffrey Weideman, één van de oprichters. Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.

birreria brouwerij troost
De ingrediënten van de pizza’s zijn allemaal biologisch

Knapperig en luchtig zuurdesem

‘Vaak zijn pizza’s te veel afgekoeld als ze geleverd worden. En dan smaakt ‘ie toch niet meer zoals in een restaurant,’ zegt Geoffrey. ‘De kaas wordt snel koud en de korst is slap, en dat is zonde.’ Het is precies de reden dat de koks van de Birreria de pizza’s vers bereiden met zuurdesemdeeg en vervolgens invriezen. De ingrediënten? Allemaal biologisch, en het liefst lokaal. ‘En de pizza’s vallen lekker licht.’ De after-dinner dip wordt bij deze dus overgeslagen.

Ook na de horeca-opening

De Birreria is niet alleen een concept voor tijdens de horecasluiting. Ook als de deuren openen, zijn de oprichters van plan om door te gaan met vlammen. ‘We hebben genoeg ruimte in onze keukens en vriezers om de pizza’s te blijven maken.’ En toekomstplannen? ‘Daar doen we nu nog geen uitspraken over, maar houd onze kanalen in de gaten voor updates!,’ laat Geoffrey weten.

birreria troost
De pizza’s worden vers bereid bij Brouwerij Troost op het Westergasterrein in Amsterdam

Op de hoogte blijven?

Ben je benieuwd waar onze horecaklanten zich mee bezighouden? Vergeet dan vooral niet om onze nieuwspagina te checken. Hier delen we geregeld nieuws uit de branche! Zo opende onze relatie Wijmpje Beukers onlangs een nieuw restaurant: eetcafé Schotsheuvel.