BLOG.
schotsheuvel horecazaak opening

Wijmpje Beukers-team opent eetcafé Schotsheuvel: ‘Als wij het niet doen, wie dan?’

In Amsterdam Oud-Zuid leiden de heldergroene luifels je naar traiteur en toekomstig eetcafé Schotsheuvel in de Banstraat. Deze gloednieuwe zaak van Wijmpje Beukers-eigenaren Maarten van Belkom, Jordy Kok en Thomas Herregraven opende op 1 januari zijn deuren – midden in de horecasluiting. Wij spreken manager Loeke Nieuwenhuis over het eetcafé, dat nu dienst doet als to-go zaak voor de buurt. ‘Corona vertraagt alles, maar we hebben geleerd om snel te schakelen. Er is dus nooit twijfel geweest om een tweede zaak te openen.’

schotsheuvel horecazaak opening
Het terras van Schotsheuvel staat klaar – de heaters maken het geschikt voor de koele uurtjes

Een traiteur zonder bezorging

Zodra je Schotsheuvel binnenstapt, springen de Wijmpje-klassiekers meteen in het zicht. Op de eettafels staan nu namelijk geen borden en glazen, maar stapels huisgemaakte gemberaioli, do it yourself espresso martini-pakketten en een legio aan wijnen. In de hoek spotten we ook truien met Wijmpje Beukers-logo’s. Er is een breed aanbod aan lekkere wintergerechten op het menu: curry’s, risotto, biefstuk, mac ’n cheese. Aan bezorgen doen ze niet; de traiteur heeft nu echt een buurtfunctie. ‘Op 1 januari hebben we de deuren opengegooid, zonder al te veel poespas. Maar als het mag, geven we een groot feest,’ merkt Loeke op. Het was nog een flinke klus om de zaak te verbouwen: de nieuwe bar is ontworpen door eigenaar Maarten, de lambrisering komt uit een oud chateau in Frankrijk en de lampen hingen oorspronkelijk in een bankgebouw in Engeland. ‘Het is bijna af, maar er komt nog iets meer goud en glitter.’

De nieuwe uitdaging is onder andere het to-go maken van de welbekende espresso martini

De spirit hoog houden met Schotsheuvel

De reden voor een tweede zaak? Er was niet per se een wil naar méér. ‘Maar het was wel tijd voor nog een mooie uitdaging,’ wordt ons verduidelijkt door Loeke. ‘En nu kunnen we onze gasten ook op een andere spot in Amsterdam een plekje geven.’ Als we eigenaar Maarten van Belkom spreken, wordt duidelijk dat hij door de coronacrisis ook een verantwoordelijkheid voelt om júist nu Schotsheuvel te openen. ‘Ik zeg altijd: als wij het niet doen, wie dan? Onze generatie moet in actie komen.’ Maarten doelt hiermee op de toekomstige leegstand: ‘Het is nodig voor de stad om het nu te doen. Wij willen de gaten pakken en de spirit hoog houden door een nieuwe zaak te starten.’ Het klinkt als de beste insteek om het nieuwe jaar mee in te gaan!

Schotsheuvel heeft een toegankelijk menu met een uitgebreide wijnkaart

Op de hoogte blijven?

Ben je benieuwd welke horecagelegenheden zich nog meer bij JAM! hebben aangesloten? Bekijk dan onze klantcases, volg onze social media pagina’s (FacebookInstagramLinkedIn) en vergeet vooral niet onze nieuwspagina te checken. Hier zetten we geregeld onze klanten in het zonnetje! Bovendien schreven we ook al over onze samenwerking met Wijmpje Beukers.