BLOG.
't Amsterdammertje

Sterrendiners in relaxte sfeer bij ‘t Amsterdammertje

Bij sterrenrestaurant ‘t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht waan je je in allerlei culturen. Het restaurant heeft een selectie aan internationale gerechten, geserveerd in een monumentale oud-Hollandse boerderij, en met Antilliaanse gastvrijheid! Deze gastvrijheid is volgens Geneviève, de mede-eigenaresse van de zaak, het belangrijkste en aantrekkelijkste element: ‘De meeste sterrenrestaurants staan er om bekend ietwat stijfjes te zijn, maar bij ‘t Amsterdammertje is er echt een ongedwongen sfeer. Het is relaxed.’ JAM! is blij recentelijk de samenwerking met hen te zijn aangegaan.

Een bistro omtoveren tot een sterrenrestaurant

Het restaurant, gerund door Geneviève Paulina en haar man André Gerrits, heeft deze ster al sinds november 2010. Dat doen ze goed! ‘t Amsterdammertje biedt de gast allerlei arrangementen en faciliteiten: met het World Trip Arrangement maak je via de gerechten een wereldreis, terwijl je aan de Chefs Table van dichtbij kan meemaken hoe het eraan toegaat in de keuken. Aangeschoven bij de Wijntafel kun je juist heerlijk privé zitten maar toch de reuring van het restaurant beneden meekrijgen. En ben je met een groter gezelschap, dan is de private dining ruimte helemaal geschikt. 

't amsterdammertje

‘t Amsterdammertje serveert heerlijke internationale gerechten

Was dit altijd al zo uitgebreid? ‘Nee, zeker niet,’ zegt Geneviève, ‘toen we het overnamen was het bovendien nog een bistro. Het is met de jaren gekomen, door in te spelen op de vraag van de gasten.’ Ze voegt er nog aan toe: ‘Onze ambitie was om de gerechten te verfijnen en een plek te creëren waar jong en oud wil komen.’ 

Luxe boodschappen doen

En daar houdt het ondernemerschap niet op: André heeft, samen met collega Floris, Marché ‘t Amsterdammertje opgericht. Deze luxe delicatessenwinkel is tijdens de coronacrisis van de grond gekomen. Elke dag zijn hier verse maaltijden te koop, bereid door een kok vanuit Marché. ‘Mensen kunnen gewoon binnenlopen en kiezen uit diverse maaltijden. We verkopen ook verse vis en vlees. Bovendien is er een mooie voorraad wijnen, waarmee wij sinds kort ook wijnproeverijen aan huis verzorgen,’ vertelt Geneviève enthousiast.

't amsterdammertje

Dat ‘t Amsterdammertje een oud-Hollandse boerderij was, komt mooi terug in het interieur.

Extra tijd voor het ondernemerschap

‘t Amsterdammertje is een goedlopende zaak. Met alle extra’s die het restaurant biedt, hebben de eigenaren het enorm druk. Geneviève is dan ook erg blij met de samenwerking met JAM!: ‘Alles dat me tijd uit handen kan nemen, maakt me enthousiast. Het is de eerste maand dat we met JAM! draaien en het is een grote verandering. Maar de verwachting is dat we er erg veel voordeel uit gaan halen!’ Houd Geneviève en André vooral in de gaten, want er komt een nieuwe bistro-hotel zaak aan. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe het eruit gaat zien!

Op de hoogte blijven?

Benieuwd welke horecagelegenheden JAM! nog meer ontzorgt? Bekijk dan onze klantcases, volg onze social media pagina’s (Instagram, Facebook, LinkedIn) en check ook onze andere artikelen! Zo lees je hier welke relaties van ons in de Misset Terras Top 100 voorkomen.