BLOG.
Veganees

Duurzame streetfood hotspot in West: de Veganees

Op de 1e Constantijn Huygensstraat in Amsterdam-West zit restaurant de Veganees. Op de kaart staat Asian streetfood om je vingers bij af te likken. En dan zijn ze ook nog eens mega duurzaam! JAM! ging langs bij deze hippe relatie.

Duurzaamheid all around

‘De mensen moeten vooral naar de Veganees komen voor een hele leuke avond,’ zegt Lennart Zwietering, mede-eigenaar van de zaak. ‘Waar je ook nog eens heel duurzaam en vegan bezig bent.’ Die duurzaamheid is niet alleen terug te zien in het menu, maar ook in het interieur. Ze hebben een bamboe vloer, gerecycled plafond en houten stokjes als eetgerei. 

Veganees

Alle gerechtjes zijn om te delen, onder het mom van ‘no food waste’ en gezelligheid!

De Veganees heeft 25 kleine gerechtjes op de kaart, zoals mushroom gyozas, spring rolls en gado gado. Een must go dus, met hun kleurrijke cocktails en gezellige bites om te delen vanuit verschillende Aziatische keukens.

De samenwerking met JAM!

De Veganees zit sinds de oprichting in augustus 2021 bij JAM!. Ze kwamen bij JAM! uit via Lennart Zwietering. Voor het oprichten van de Veganees werkte hij bij Escobar, een andere klant van JAM!. ‘Ik vond als personeelslid de samenwerking met JAM! al prettig, vandaar dat we met onze eigen zaak ook JAM! in zee zijn gegaan,’ zegt hij hierover. 

Veganees

Van het kleurrijke en bloemige interieur word je helemaal vrolijk.

Lennart Zwietering en andere eigenaar Jan van ‘t Westende zijn tevreden over de samenwerking. ‘Het verloopt behoorlijk soepel met JAM!,’ zegt Zwietering. ‘Zonder hen hadden we het moeilijk gehad. Bijvoorbeeld de NOW aanvraag: heel fijn dat JAM! dat heeft verzorgd.’ Alle werknemers van de Veganees zijn via JAM! in dienst.

Op de hoogte blijven?

JAM! werkt al jaren samen met horecazaken zoals The Breda Group, Renato’s en The Harbour Club. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en social media (Instagram, Facebook, LinkedIn). Zo lees je hier over onze relatie Ron Blaauw en zijn ‘Ondernemer van het Jaar’ Award!