BLOG.
tips café bar

Hoe krijg jij je café vol? Met deze 5 tips lukt het je zeker

Met een Nederlands gemiddelde van 62,8 barretjes in een straal van 5 kilometer is er in ons kikkerlandje allesbehalve caféschaarste (bron: CBS). Het is dus best een uitdaging om gasten naar jouw café te trekken! Doordat we bij JAM! met vele horecazaken samenwerken, weten we dat als geen ander. Nu zijn er een aantal leuke evenementen die jij kunt organiseren zodat mensen niet bij je buurman naar binnen gaan, maar bij jou. Weet jij al welke?

1. Host een pubquiz

Eén van de beste manieren om een rustige maandag, dinsdag of woensdag om te toveren in een full house, is door alle quizhelden in de buurt uit te dagen om tegen elkaar te strijden. De prijs? Een gratis drankrekening! Deel een schaal gratis hapjes uit voor iedereen, zodat de verliezers ook blij naar huis toe gaan. Het enige wat je nog rest, is een leuke host regelen – en je zit gebakken. Wedden dat je een hoop gezichten vaker terugziet?

2. Organiseer een proeverij

Een hit voor verjaardagen en feesten, maar ook voor een leuk avondje uit met z’n tweeën: de proeverij. Dit kan van alles inhouden: denk maar aan een wijn- of whisky tasting, een kaasproeverij, een speciaalbierenmiddag of een proeverij van de nieuwe menukaart. Je kunt je gasten ook interactief betrekken bij je horecazaak, door bijvoorbeeld alleen de gerechten die het hoogst beoordeeld zijn op het menu te zetten. Weet je meteen dat ze nog een keer langskomen om hun favoriet te bestellen!

3. Huis een tweedehands markt

Heb jij een extra ruimte in je café? Sla dan de handen ineen met een lokale platenverzamelaar of een vintage winkel en zorg ervoor dat zij hun spullen één zondag per maand bij jou kunnen verkopen. Op deze manier lift je mee op een andere klantenkring en kun jij ervoor zorgen dat het mensen tijdens het shoppen aan niets ontbreekt. Extra tip: laat de shopmiddag tussen 1 uur en 5 uur ‘s middags plaatsvinden. Zo kun je lunches, borrels én (eventuele) diners aanbieden.

4. Fiks een filmavond

In Nederland wisselen de druilerige dagen zich af met een heerlijk avondzonnetje. Alle twee de omstandigheden zijn zeer geschikt om als achtergrond te dienen voor een filmavondje bij jouw café! Of je nou een tuin of terras hebt met een beamer tijdens een zwoele zomernacht of een gezellige avond binnen met snacks en thee; het is beide een succesrecept. Laat je gasten de film uitkiezen via een poll op Facebook en het enige wat jou rest, is het verzorgen van de ultieme lazy Sunday vibe.

5. Start een speltournament

Heb je veel spelletjes in de kast staan? Mooi, want deze doen goed dienst tijdens een tournament. Kies een paar populaire spellen uit of leg juist de focus op één spel en breng deze onder de aandacht. Werk in poules zodat iedereen aan de beurt komt en je creëert een gierend spannende avond. Wat dacht je van een 30 Seconds-toernooi, een Triviant-avond of een Codenames-wedstrijd? Zeker dat dat het beste (of slechtste) in men naar boven haalt. Je kunt je in ieder geval voorbereiden op een hoop lol.

Volg je ons al?

JAM! verzorgt voor 175 horecagelegenheden de HR. Ben je benieuwd welke zaken zich bij JAM! hebben aangesloten? Bekijk dan onze klantcases, volg onze social media pagina’s (FacebookInstagramLinkedIn) en vergeet vooral niet onze blog-pagina te checken. Hier zetten we geregeld onze klanten in het zonnetje!