BLOG.
de Veranda

De Veranda heeft het beste terras van Nederland!

De Misset Terras Top 100 van 2022 is bekend, en JAM!’s relatie De Veranda staat op nummer 1! Een enorme prestatie, waar deze brasserie aan de rand van het Amsterdamse Bos dan ook hard voor werkte de afgelopen jaren.

Steeds dichter bij de top

De Veranda debuteerde vier jaar geleden in de Terras Top 100 op plek 55. Sindsdien hebben zij de ambitie om steeds hoger in de ranglijst te eindigen. ‘We hebben een fantastisch team,’ stelt Eugène van Angelbeek, die samen met Arjen Kräwinkel eigenaar van de zaak is. In combinatie met het verbeteren van de werkwijze, de automatisering, en de uitstraling van het terras resulteerde dit vervolgens tot de 28e plek in 2021, en uiteindelijk tot de felbegeerde 1e plek in 2022.

De Veranda

‘De Veranda is een verborgen parel,’ zo omschreef de jury van de Terras Top 100.

Werken en ontwikkelen bij De Veranda

Veel vaste medewerkers werken gemiddeld zo’n tien jaar bij De Veranda. ‘Op het eerste bedrijfsfeest na de coronacrisis vierden we vijf jubilarissen,’ zegt Kräwinkel. ‘Dat is iets unieks, en daar zijn we heel trots op.’ Hoe doet de Veranda dat? ‘We hebben een compleet opleidingsprogramma gemaakt voor ons team,’ zegt Kräwinkel. ‘Nieuwe medewerkers gaan een leertraject in, en dat wordt bijgehouden in een paspoort.’ Medewerkers van De Veranda kunnen zo steeds afwisselen in hun werkzaamheden.

Top team resulteert tot Top plek

Bardienst, keukendienst of deurdienst; het team kan in alles verder ontwikkelen. ‘We vinden het belangrijk dat het werk niet saai wordt. Of het nou je vaste baan of je bijbaan is,’ stelt Kräwinkel. ‘We hebben door de Terras Top 100 vooral veel lovende reacties gekregen over het team,’ zegt Van Angelbeek. Logisch ook; De Veranda is een fijne werkplek, wat resulteert in een tevreden, goed presterend team.

de Veranda

Aan de voorzijde de drukte van de Amstelveense weg, maar aan de achterzijde de rust van het Amsterdamse Bos.

De samenwerking met JAM!

De Veranda is opgericht in 1999. Waarom maakten Van Angelbeek en Kräwinkel in 2020 ineens de overstap naar JAM!? ‘De nieuwe tijd vraagt om een andere benadering van HR,’ zegt Van Angelbeek. ‘We hebben 23 jaar lang zelf alle administratie bijgehouden, maar tegenwoordig is dat gewoon niet meer te doen. Ook heeft JAM! ons door de coronacrisis heen gesleept.’ Kräwinkel: ‘We gingen op zoek naar een partner die ons én de medewerkers het gevoel geeft dat we het samen doen. En daarin hebben wij JAM! gevonden.’

Op  de hoogte blijven?

JAM! werkt al jaren samen met horecazaken zoals The Breda GroupRenato’s en The Harbour Club. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en social media (InstagramFacebookLinkedIn). Zo lees je hier over onze relatie THOMS, die onlangs een gloednieuw en zonnig terras hebben geopend.