BLOG.
Restaurant BAK

Deze horecarelaties van JAM! scoren hoog bij Gault&Millau

Op 14 maart zijn de winnaars van de Gault&Millau Awards 2022 bekend gemaakt. Gault&Millau is dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie, en een aantal relaties van JAM! worden hierin vernoemd. Zo is De Juwelier benoemd tot Bistronoom van het Jaar, en is De Burgemeester gestegen tot een score van 16 punten. En er zijn nog veel meer horecazaken die hoog in deze gids scoren!

De Juwelier
Restaurant De Juwelier is een nieuw en prijswinnend à la carte restaurant.

De Juwelier

De Juwelier wint dit jaar ‘Bistronoom van het Jaar.’ De gids heeft over dit restaurant veel goeds te zeggen: ‘Chef Yoran Jacobi brengt gerechten met een verfijnd bistronomisch profiel. Denk aan kort gemarineerde tomaten als salade met roomijs van Zaanse mosterd als starter. Eenvoudige of alledaagse ingrediënten op een subtiele manier opwaarderen is kenmerkend voor een bistronomische aanpak. De wijze waarop Yoran Jacobi dit puntgaaf in de praktijk brengt, is een mooie aanwinst voor Amsterdam.’ Ze scoren 14,5/20.

De Burgemeester

Een andere relatie van JAM! die een verdiend half punt erbij heeft, is De Burgemeester in Linschoten. ‘Het restaurant is een fraaie metamorfose ondergaan en er wordt op hoog niveau gekookt. Aan ambitie ontbreekt het niet bij Sander en Anne Spruijt, met steun van een attent, verzorgd en goed opgeleid team. Super zijn bovendien de vele vegetarische opties.’

Putaine

Nieuwkomer Putaine in Rotterdam krijgt een score van 13,5/20. De jury zegt over de kookkunsten van chef-kok Michael Schook: ‘Smaakvol in balans gebrachte gerechtjes met een creatieve toets, zoals de sepia noedels, en de diep smakende bouillon van gefermenteerde knolselderij.’

restaurant putaine
Restaurant Putaine is een modern paviljoen, gelegen in een nieuw te ontwikkelen drijvend stadspark.

BAMBINO Bar

Ook BAMBINO Bar op de Vijzelgracht wordt voor het eerst beoordeeld door Gault&Millau. ‘Deze hotspot is een aanrader voor lunch of diner, met compacte, eenvoudige gerechten met veel aandacht voor groenten. Wat dacht je van een salade van rode kool en biet met feta crème?’ BAMBINO krijgt een score van 13/20.

Bistrobar nieuwkomers

Bistrobar Beaune in Rozendaal krijgt meteen een goed plekje in de gids met een score van 14,5/20. Gault&Millau: ‘Chef Fedor Kok goochelt met topingrediënten en met nieuwe en verfijnde smaken op mooi opgemaakte bordjes komt. Gedurfde, steeds kloppende én verrassende smaken bij Franse vlees-, wild-, en visklassiekers en bij groentegerechten in een nieuw jasje.’

Bistrobar Bankoh is een Nijmeegse nieuwkomer met een score van 13/20. De jury: ‘Smakelijk Aziatisch street food zoals chili cheese momo, krokante Nepalese dumplings, geraffineerd en hoog op smaak, versus Koreaanse fish cakes met kousenband en een frisse limoentoets.’

Bankoh
Bij Bistrobar Bankoh komt de jury bovendien graag terug voor de Indische rijsttafel van chef Agus.

212

Dit sterrenrestaurant krijgt een score van 17/20. Over 212 zegt de gids: ‘Een constante is de diepgang die we telkens proeven. Het niveau zit vanaf de amuses al zeer hoog, waarna de Zeeuwse platte oester met boerenkool, gezouten citroen, forelkuit en hazelnoot voor een eerste hoogtepunt zorgt.’

Restaurant ’t Amsterdammertje

Bij ’t Amsterdammertje gaat de jury van Gault&Millau op culinaire wereldreis: ‘Ongewoon en bijzonder geslaagd is de compositie van kreeft met kikkerbillen, chorizo en boemboe saus. Tot aan het slot houdt de chef de spanning erin want zijn soufflé van hangop is een niet te missen creatie.’ Zij scoren 16/20.

BAK

Bij BAK in de Houthavens waardeert de jury het creatief koken met schelpdieren: ‘De mosselen hebben een culinaire opwaardering gekregen met karnemelk, doperwten en gerookte peterselie.’ Zij ontvangen een score van 16/20.

restaurant 212
Bij 212 kan je op de barstoelen aanschuiven en meekijken in de grote keuken bij chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot.

Central Park

Een stijger in de lijst is Restaurant Central Park, gelegen in Voorburg. De jury geeft de zaak een score van 14,5/20 en zegt er het volgende over: ‘Dit wondermooie, sfeervolle restaurant is uitgegroeid tot een toonaangevend restaurant. Chefs Tim Bood en Hette Hettema weten met hun gerechten te boeien. Een juweeltje was de prei mousseline gecombineerd met hazelnoot. We proefden zelden een meer ontroerende eenvoud.’

Central Park
Central Park straalt klasse en heel veel gezelligheid uit.

Te veel om op te noemen

We kunnen stellen dat ons klantenbestand zo vaak in de Gault&Millau gids staat, dat het bijna te veel is om op te noemen. Trots dat we zijn, sommen we ze hier toch even op. Klik op de link om de Gault&Millau beoordeling zelf te lezen!

Ron Gastrobar 15/20                                    – Destino 13/20

Maris Piper 14,5/20                                     – The Bishop 13/20

Héroine 14,5/20                                          – Nazka 13/20

Breda 14/20                                               – Wijmpje Beukers 12/20

Klein Breda 13,5/20                                    – De Jonge Dikkert 12/20

Ron Gastrobar Indonesia 13,5/20                 – La Pizza Noord 12/20

Cobà Taqueria 13/20                                   – Bistrobar Berlin 12/20

Op de hoogte blijven?

JAM! werkt al jaren samen met horecazaken zoals Ron GastrobarRenato’s en The Harbour Club. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en social media (InstagramFacebookLinkedIn). Zo lees je hier het meest recente artikel over onze nieuwe relatie the Remastered Experience in Rotterdam.