BLOG.
Michelin Gids Nederland 2023

Nieuwkomers tussen de Michelin sterren: Central Park, Bistro de la Mer en HAVN!

Op maandag 24 april vond de Michelinsterren uitreiking plaats. Bij deze wil JAM! alle winnaars hartelijk feliciteren. Maar het állerhartelijkst feliciteren wij natuurlijk onze relaties Central Park, Bistro de la Mer en HAVN. Restaurant Central Park en Bistro de la Mer hebben beiden hun eerste Michelinster binnen weten te slepen. Restaurant HAVN is één van de slechts acht nieuwkomers in de Bib Gourmand 2023. Lees hieronder meer over onze relaties, waar je gegarandeerd eens wil reserveren na de lovende woorden van de Michelin jury.

Kwaliteit wordt beloond met sterren

JAM! kan met trots stellen dat acht restaurants waarmee wij samenwerken met in totaal negen sterren in de MICHELIN Gids Nederland 2023 staan. Voor een ster moet al het personeel, van bediening tot sous chef, perfect presteren. Dat wij hen ondersteunen op het gebied van personeelszaken, doet ons goed. Central Park viel eerder al in de prijzen bij de Gault&Millau bekendmaking, en eigenaren van Bistro de la Mer stonden al met hun twee andere restaurants in de Michelin Gids, dus kwaliteit wordt ongetwijfeld meervoudig beloond.

Michelin Gids Nederland 2023

Central Park in Voorburg is gelegen in een statig Rijksmonument.

De jury was bij Central Park allereerst al onder de indruk van de omgeving waarin het indrukwekkende kasteel staat. ‘Een geraffineerde setting en een adembenemend uitzicht op het omliggende park. Luxe is hier de norm, zonder evenwel stijf over te komen.’ Over de gerechten zeggen zij: ‘Bij Central Park geen show op het bord, maar smaak. Subtiel maar uitgesproken.’

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot zijn de eigenaren van Restaurant 212, De Juwelier, en Bistro de la Mer. Zij behielden dit jaar hun twee sterren voor restaurant 212, hun één ster voor De Juwelier, en kregen er één nieuwe bij voor hun nieuwste zaak. Bistro de la Mer zit naast De Juwelier in de Utrechtsestraat, en kan gezien worden als hun maritieme zusje. Over Bistro de la Mer zegt de jury: ‘U zit in hartje Amsterdam, maar uw gedachten dwalen in deze gezellige bistro vaak af naar Parijs.’ Daar zorgt de grote oesterbar wel voor! Ze noemen de viskeuken ‘next level, retro, origineel,’ en zijn onder de indruk van het feit dat het allemaal à la carte is.

Michelin Gids Nederland 2023

Ron Gastrobar wordt al 10 jaar beloond met een plekje in de Gids door het consistent leveren van kwaliteit.

Meer relaties in de Michelin Gids

Ook een ode aan onze andere samenwerkingen die al langer in de Michelin Gids van Nederland staan. Zo wil JAM! ook graag Ron Gastrobar feliciteren met hun 10-jarig jubileum in de gids. Ook pronken De Burgemeester in Linschoten en ‘t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht nog steeds in het sterrenlijstje.

De Bib Gourmand van 2023

Restaurant HAVN in Hoorn is een nieuwkomer in de Bib Gourmand 2023. Hierin wordt chef-kok en eigenaar Robin Blaauw geprezen door de jury: ‘Hij laat zich inspireren door zijn reizen en werkt voor zijn speelse creaties met mooie Nederlandse producten. Zijn oog voor detail toont dan weer dat hij op jonge leeftijd al een mooi cv heeft verzameld.’

Een andere relatie van JAM! die al een plekje in de Bib Gourmand had en nog steeds heeft, en daar ook zeker nogmaals voor geprezen mag worden, is Bistrobar Berlin in Nijmegen.

Op de hoogte blijven?

Naast deze sterrenrestaurants werkt JAM! natuurlijk net zo graag samen met allerlei andere zaken, zoals The Breda GroupRenato’s en The Harbour Club. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en social media (InstagramFacebookLinkedIn).

Wil je niets missen van het allerlaatste horeca- en HR-nieuws? Schrijf je nu in voor de JAM! nieuwsbrief!

Ja, ik ontvang graag het laatste HR-nieuws en horeca-updates!