BLOG.
gault&millau

Winnaars Gault&Millau Awards 2023: Putaine en Central Park

Foto door Titia Hahne

JAM! is natuurlijk altijd trots op de samenwerkingen, maar toen de Gault&Millau gids en de awards van 2023 bekend werden gemaakt, waren we nóg een tikkeltje trotser. Rotterdams restaurant Putaine is de Bistronoom van het Jaar en Central Park in Voorburg heeft de Wijnkaart van het Jaar. En restaurants ‘t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en 212 in Amsterdam zijn met 0,5 punt gestegen in de gids. Stuk voor stuk top prestaties.

Wat is de Gault&Millau gids precies?

Gault&Millau is een culinaire gids voor de Nederlandse gastronomie. Op 13 februari is de ranglijst van de noteringen vanaf 16 punten gepresenteerd. Het maximaal te behalen punten is 20 in deze gids, en vanaf 10 punten kan een zaak erin staan. Het is dus heel wat om als zaak in deze ranglijst te mogen staan!

Nieuwkomer Putaine gaat hard

In 2022 stond Putaine voor het eerst in de Gault&Millau gids met 13,5 punten, en het gaat Putaine voor de wind. De zaak is sindsdien gestegen tot wel 14,5 punten en bovendien hebben ze de Bistronoom van het Jaar Award gekregen! Gault&Millau zei over dit drijvende restaurant in de Rijnhaven: ‘De sfeer in het restaurant is warm, uitdagend tot zelfs zwoel. De gerechten worden in een heerlijke flow gereserveerd. Wat een feest aan smaken en texturen!’ JAM!’s felicitaties aan eigenaren Eva Eekman en Michael Schook.

gault&millau

JAM! heeft ook al eens van wat fine dining gerechtjes mogen genieten bij Putaine, en kan bevestigen dat zij inderdaad Bistronoom van het Jaar verdienen

Voor goede wijn moet je bij Central Park zijn

Gault&Millau meldt over boetiekhotel en restaurant Central Park in Voorburg het volgende: ‘Met Joey de Kruijf heeft Central Park ook een bijzondere sommelier in huis die van het wijnaanbod zijn levenswerk maakte.’ Ze hebben een wijnvoorraad van maar liefst 750 wijnen, variërende van exclusief tot toegankelijk en modern. De mooie zaak, gelegen in het omringende park ‘Vreugd & Rust’, staat in de Gault&Millau gids met 14,5 punten.

gault&millau

Central Park heeft een overdekt terras, mooie tuin en verschillende zalen waar events worden georganiseerd.

Gault&Millau’s lof voor ‘t Amsterdammertje en 212

De Gault&Millau gids gaf 16,5 punten aan ‘t Amsterdammertje: ‘Klassiekers uit diverse wereldkeukens worden met plezier en inspiratie gepresenteerd en met focus op een subtiele smaakbalans. André Gerrits staat al geruime tijd aan het roer in deze keuken en wij hopen dat hij nog vele jaren op deze koers van kunde en brandende nieuwsgierigheid zal varen.’ We sluiten af met Gault&Millau’s lovende woorden voor 212: ‘Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot serveren samen met hun gepassioneerde team verfijnde gerechten van topkwaliteit.’ Zij zijn tot 18 punten gestegen in de gids.

Op de hoogte blijven?

JAM! werkt al jaren samen met horecazaken zoals Ron GastrobarRenato’s en The Harbour Club. Ook publiceren we regelmatig over wet- en regelgeving, om jou volledig up-to-date te houden van de ontwikkelingen. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en social media (InstagramFacebookLinkedIn). Zo lees je in ons meest recente artikel tips over hoe horecaondernemers ziekteverzuim kunnen voorkomen.

Wil je niets missen van het allerlaatste horeca- en HR-nieuws? Schrijf je nu in voor de JAM! nieuwsbrief!

Ja, ik ontvang graag het laatste HR-nieuws en horeca-updates!