BLOG.
restaurant putaine

Rotterdams restaurant Putaine zoekt succesvol de randjes op

Eva Eekman en Michael Schook openden onlangs het fine dining restaurant Putaine in Rotterdam Zuid. Het is na De Matroos en het Meisje en Héroine de derde zaak voor het succesvolle ondernemersduo. De naam verraadt het al: met Putaine worden de randjes bewust opgezocht. Als onze nieuwe relatie willen wij hier natuurlijk graag meer over weten.

restaurant putaine

Eva Eekman en Michael Schook op het terras van hun floating restaurant. Foto door Titia Hahne

Niet testen, maar doen

‘Bij Héroine werken we met een menu, dus het lijkt me logisch dat we dat hier niet doen. Al is dat wel wat we goed kunnen,’ stelt Eva. ‘We gaan gewoon een keer à la carte.’ Gewoon een keer à la carte gaan, gewoon open gaan en er gewoon achter komen wat wel werkt en wat niet. Eva en Michael zijn letterlijk en figuurlijk in het diepe gesprongen met Putaine, dat op het water in de Rijnhaven drijft.

Hoe ging dat nu precies? De eigenaren van het Floating Office, dat overigens het grootste drijvende kantoorgebouw in de wereld is, benaderden Eva en Michael. Er moest een restaurant in het gebouw komen. ‘We twijfelden,’ zegt Eva. ‘Omdat we midden in de coronacrisis zaten. Maar we dachten ook wel: corona is ooit voorbij. En dan zitten we op een hele mooie plek.’

Ook het menu is mooi. Putaine heeft een modern-internationale keuken met elegante gerechtjes. Bijvoorbeeld de biet met zeewier en furikake, “where Dutch soil meets Japanese disco.” Verrassend! ‘Er valt niet écht een stijllabel op te plakken,’ zegt Eva. ‘En het kan op een avond echt alle kanten op gaan.’

restaurant putaine

De kaart staat boordevol met kleine verfijnde gerechten die per seizoen veranderen

Bewust vaag houden

Sensuele, mysterieuze teaserbeelden op de socials, weinig informatie op de website: Putaine maakt nieuwsgierig. Dat wordt bewust gedaan. ‘Er zijn op Instagram veel goede, maar vaak ook saaie representaties van horecazaken,’ zegt Eva. ‘Tuurlijk, je bent een restaurant, dus je post veel eten en drinken op je socials. Maar wij vinden vooral sfeer erg belangrijk.’ En dat zie je terug op hun Instagram!

Risico’s nemen

In Rotterdam is er een groot middensegment, en slechts een klein hoger segment. Putaine zit in het hoog-midden segment, maar gaat vooral om “fun dining”.’ De restaurantnaam zegt al genoeg: dat moet wel fun zijn. 

De randjes opzoeken, daar hebben zowel Michael als Eva wel een handje van. Eerder was er ook al opschudding omtrent restaurant Héroine, waarmee ze tijdelijk van Instagram werden gegooid vanwege teveel bloot in beeld. 

‘Het is toch leuk om te kijken hoe ver je kan gaan,’ zegt Eva hierover. ‘Onze naam ook bijvoorbeeld, Putaine. Mijn moeder zei meteen: “Dat kan je echt niet maken,” dus dan móéten we het wel doen.’

restaurant putaine

Sommelier Jacq Van’t Zelfde en cocktailspecialist Ben Lobos zijn verantwoordelijk voor de uitgebreide wijn- en cocktailkaart

Samenwerking met JAM!

Putaine is een van JAM!’s nieuwste relaties.‘We hebben geshopt en vergeleken via Google,’ zegt Eva. Zij en Michael zochten naar een HR-dienstverlening, waarbij de keuze viel op JAM!. Bovendien hoorden ze ook via collega-ondernemers bij La Pizza Rotterdam over hun jarenlange samenwerking met ons. ‘En JAM! is gewoonweg het voordeligst,’ zegt Eva. Wij zijn erg blij met deze mooie samenwerking!

Op de hoogte blijven?

JAM! werkt al jaren samen met horecazaken zoals Ron Gastrobar, Renato’s en The Harbour Club. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en social media (Instagram, Facebook, LinkedIn). Zo lees je hier over ‘t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht.

Ook op zoek naar HR of payroll dienstverlening? Doe dan nu de kostencheck en ontdek direct hoeveel geld jij jaarlijks bespaart met JAM!