BLOG.
the breda group

The Breda Group breidt uit: nieuwe partner Vagarsh Mogatseljan en twee nieuwe zaken

The Breda Group kondigde onlangs aan dat Vagarsh Mogatseljan naast Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden de vierde partner wordt van het concern. Deze restaurantgroep, waar onder andere Maris Piper, Restaurant Breda en Klein Breda toe behoren, groeit zelf ook stevig door met twee nieuwe zaken. JAM! werkt al enkele jaren samen met The Breda Group. Hoog tijd dus voor een interview met nieuwe partner Vagarsh Mogatseljan.

the breda group

Maris Piper in de Amsterdamse Pijp is één van de vele zaken van The Breda Group. Foto: Tammy van Nerum

Mogatseljan als nieuwe partner

Van Noortwijk, de Beer en van Iwaarden zijn de oorspronkelijke drie eigenaren van The Breda Group. Hun kwaliteiten liggen bij groei en het bedenken van nieuwe concepten. Zo hebben zij onlangs The Noodle Shop in de Foodhallen in Amsterdam geopend, en is de opening van de luxe broodjeszaak Paindemie in Amsterdam van 25 februari nabij.

Vagarsh Mogatseljan is al drie jaar werkzaam binnen de horecagroep. Door de groei was er echter nood aan iemand die zich volledig kon focussen op het optimaliseren van de zaken. Dit behoorde al tot de werkzaamheden van Mogatseljan, maar door zijn kwaliteiten werd het hoog tijd om hem partner te maken.

maris piper

Het interieur van restaurant Maris Piper. Foto gemaakt door Chantal Arnts.

Verandering in werkzaamheden

Mogatseljan vindt zelf dat het partnerschap zijn werkzaamheden niet verandert. ‘Als ik ergens werkte, werkte ik daar altijd alsof het mijn eigen bedrijf was,’ zegt hij hierover.

Wat wel van invloed is geweest op zijn functie, is het feit dat The Breda Group ontzettend groeiende is. ‘Toen ik begon bij The Breda Group hadden we vier zaken. Dat zijn er nu, tijdens een pandemie, zes geworden. Dan moet je anders te werk gaan; je kan niet alles meer zelf doen.’ Het grotere plaatje zien, daar focust hij zich nu op.

Het partnerschap

Mogatseljan is erg te spreken over het samenwerken met van Noortwijk, de Beer en van Iwaarden. Er is een duidelijke rolverdeling waar eigenlijk weinig overleg voor nodig is. ‘We zijn ontzettend complementair aan elkaar,’ stelt hij.

Lachend vervolgt Mogatseljan: ‘We hebben wel eens een coaching sessie gedaan en daar kwam uit dat we met elkaar echt alle kwaliteiten hebben van een SUPERleider. Dan moet je dus wel goed samenwerken. Anders wordt het niets, haha!’

maris piper

Foto gemaakt in restaurant Maris Piper door Tammy van Nerum.

Enthousiasme om nieuwe zaken en teams

The Breda Group knalt stevig door met nieuwe zaken, en de recente horeca-heropening kwam daar ook nog eens bij. Mogatseljan vindt de grootste, en leukste uitdaging, het op de rit krijgen van al deze openende zaken. ‘Na twee jaar staan we echt te popelen om met alles open te gaan en vooral open te blijven. Ik heb er veel vertrouwen in om met het sterke team alles weer op het oude niveau te krijgen.’

breda

Restaurant BREDA. Foto gemaakt door Chantal Arnts.

Veel doorgroeimogelijkheden

Wat voor team is er precies werkzaam bij The Breda Group, en wat zoeken ze verder? ‘We hebben best wel specifiek DNA binnen ons bedrijf,’ zegt Mogatseljan. ‘We houden van mensen die zichzelf niet te serieus nemen, maar hun werk wel.’ Horeca is het mooiste vak ter wereld, vindt hij. ‘We zoeken dan ook mensen die er ook zo over denken.’

Door de grootte van de horecagroep zijn er bovendien veel doorgroeimogelijkheden, die ook gestimuleerd worden door in-house trainingen. ‘Het is echt het allermooiste als nieuwe, onervaren werknemers zich opwerken tot een managementfunctie,’ zegt hij. Het enthousiasme van Vagarsh Mogatseljan is aanstekend en zal hem zeker tot een succesvolle partner maken.

De samenwerking met JAM!

JAM! werkt sinds begin 2020 samen met The Breda Group. Vagarsh Mogatseljan vindt de samenwerking goed verlopen. Het personeelsbestand omvat meer dan 60 medewerkers, en breidt snel uit door de opening van Paindemie en The Noodle Shop. De korte lijnen, het nauwe contact en het snelle schakelen leiden tot een productieve coöperatie.

Op de hoogte blijven

JAM! werkt al jaren samen met horecazaken zoals The Breda Group, Ron GastrobarRenato’s en The Harbour Club. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en social media (InstagramFacebookLinkedIn). Zo lees je hier meer over onze nieuwe relatie: het fine dining restaurant Putaine in Rotterdam.