BLOG.
De Juwelier

Groot succes voor De Juwelier bij de Michelin uitreiking

Vandaag zijn de Michelin sterren uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Onze relatie De Juwelier heeft gepresteerd afgelopen jaar. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, zo bleek wel bij de uitreiking!

Een ster voor De Juwelier

De Juwelier opende in juni 2021 haar deuren en heeft al veel lof mogen ontvangen. Zo zijn ze ook al in de Gault&Millau Gids vernoemd tot Bistronoom van het Jaar, en er werd al voorspeld dat De Juwelier een ster zou krijgen. Dat is vandaag dan ook gebeurd! De bistro van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot serveert à la carte gerechten op een simpele manier, maar met Franse finesse. ‘Niet te veel poespas, gewoon lekker,’ beaamt chef Yoran Jacobi. Vooral de tarbot en snoekbaars viel ontzettend in de smaak bij de inspecteurs van Michelin.

De Juwelier

Eén van de à la carte gerechtjes van de Juwelier.

Young Chef Award voor De Juwelier

En de ster is niet het enige succes vandaag. Yoran Jacobi neemt ook de Young Chef Award mee naar huis voor zijn prestaties bij De Juwelier! Jacobi is de voormalige souschef van het eerste sterrenrestaurant van Groot en van Oostenbrugge, restaurant 212. Nu kookt hij de (Michelin) sterren van de hemel bij De Juwelier. Het zijn gerechtjes met ingrediënten die je niet vaak ziet, zoals beenmerg en kalfsniertjes. Michelin: ‘Bij Yoran mag alles, en moet niets.’ Jacobi noemt de bekroning fantastisch, en zegt glunderend: ‘De Award en de ster is wel een hele hoop in één keer!’

De Juwelier

Het JAM! team heeft zelf ook een keer mogen genieten van de hoogstaande kookkunsten bij De Juwelier.

De samenwerking met JAM!

De Juwelier werkt nu ongeveer een jaar samen met JAM!. ‘We zijn met JAM! gestart in een periode waarin ondernemen ons erg moeilijk werd gemaakt. Tijdens de corona lockdowns,’ zegt Thomas Groot. De eigenaren wilden zekerheid, een stukje rust en weggenomen zorgen. ‘En dat is JAM! goed gelukt. Het is fijn om te worden geholpen,’ aldus Groot.

Op de hoogte blijven?

JAM! werkt al jaren samen met horecazaken zoals The Breda GroupRenato’s en The Harbour Club. Kom er meer over te weten via onze nieuwspagina en social media (InstagramFacebookLinkedIn). Zo lees je hier over onze relatie The Harbour Club, die onlangs een nieuwe zaak opende in Eindhoven.